Oszvald Marika Gödöllő díszpolgára lesz

Oszvald Marikának, a Fővárosi Operettszínház tagjának ítélte oda az idei díszpolgári címet legutóbbi ülésén Gödöllő város képviselőtestülete. A művésznő augusztus 20-án veheti át a kitüntetést.

Bár Magyarország legismertebb szubrettje nem helyi lakos, nyaralója van Gödöllőn, ezért sok időt tölt a településen, és nyilatkozatai szerint itt érzi magát a legjobban – mondta a döntés hátteréről Péterfi Csaba, a város önkormányzatának kommunikációs igazgatója azt MTI-nek.

Oszvald Marika igazi "operett családból" származik, édesanyja a népszerű szubrett Halasi Marika volt, édesapja pedig a legkedveltebb bonvivánok egyike, Oszvald Gyula.

oszvald07

A Színház és Filmművészeti Főiskolán végzett operett-musical szakon, 1972-től a Fővárosi Operettszínház elismert és oszlopos tagja. Eddigi munkásságáért több rangos elismerésben részesült : Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Erzsébet-díjat és Hevesi Sándor-díjat is kapott. A Halhatatlanok Társulatának tagja, 1990-ben az év színésznője.

"A Gödöllő díszpolgára címet eddig 18 elismert személyiségnek, legutóbb 2010-ben Pécsi Ildikó színművésznek ítélte oda a város döntéshozó testülete" – mondta Péterfi Csaba.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása