Tíz előadás a nyíregyházi Mandala Nyár programjában

Összesen tíz színházi előadást és zenei koncertet tekinthet meg a közönség a XXI. Mandala Nyár keretében, amelyet idén először a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Múzeumfaluban rendeznek meg.

A nyári színházi fesztiválon a Mandala Dalszínház saját előadásait a hagyományoknak megfelelően több vendégprodukció egészíti ki - mondta Bódis Gábor, a dalszínház ügyvezetője a hétvégén kezdődött eseményről tartott keddi sajtótájékoztatón. A közönség hét színházi produkciót és három zenei koncertet láthat és hallhat, ezek helyszínéül - a fesztivál történetében először - a Múzeumfalu központjában felállított színpad ad helyet.
A társulat uniós pályázat segítségével egy mobil színpadot és egy 680 férőhelyes lelátót vásárolt, ennek segítségével a jövőben bárhol tarthat majd színházi előadást - mondta Dobos László igazgató, a dalszínházat működtető egyesület elnöke a tájékoztatón. A 42 millió forintból felépített színpad és a mozgássérültek számára is használható lelátó kialakításához több mint 16 millió forint támogatást nyert el a Mandala.

mandala

Július 26-án a Mária főhadnagy című operettet tekintheti meg a közönség két felvonásban a Turay Ida Színház előadásában, majd augusztus első három napján a Hajmeresztő című interaktív bűnügyi társasjátékban vehet részt a nagyérdemű a Mandala Dalszínház színészeinek segítségével.
Augusztus 8-án a Retro szerelem, avagy özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátékot adja elő a Budaörsi Játékszín, augusztus 10-én pedig ismét a Turay Ida Színház következik a Maga lesz a férjem című zenés vígjátékával. Egy héttel később Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című kocsmai játékában játszik a közönségnek Besenczi Árpád, ezt követően pedig augusztus 24-én és 25-én az Árva Bethlen Kata történelmi játék két előadásával lép színpadra az Új Színház társulata.
Szeptemberben már elsősorban a zenéé lesz a főszerep az idei Mandala Nyáron: szeptember 8-án előbb a Szüret Utcza alapozza meg a hangulatot Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, majd este nyolc órától Bródy János következik Az Illés szekerén lemezbemutató nagykoncertjével. Szeptember 9-én, a záró gálán pedig Mészáros János Elek lép színpadra.

MTI

süti beállítások módosítása