Moór Marianna: a mellrák után is van élet

Moór Marianna legyőzte a mellrákot, és hosszú idő óta teljes, boldog életet él.

Évekkel ezelőtt szembesült azzal a színésznő, amitől minden nő retteg: csomót találtak a mellében. Akaraterejével sikerült legyűrnie a rákot, és hosszú idő óta tünetmentes. Saját bevallása szerint ezt részben orvosainak köszönheti, de főleg annak, hogy idejében szakemberhez fordult.

moor_marianna

Moór Marianna most az m1-en készülő dokumentumfilm-sorozat egyik részében akarja felhívni a nők figyelmét saját példáján keresztül, hogy rendszeres szűréssel, odafigyeléssel bárki megőrizheti magát szerettei számára. A Pozsgay Zsolt rendezte kisfilmben egy építészt alakít, aki gyakran tűnik el munkája miatt családja elől. Egyszer azonban más miatt tesz úgy, mintha hivatalos ügyben kellene távol lenni családjától. Miután rákot diagnosztizáltak nála, meghozza fájdalmas döntését, hogy aláveti magát a műtétnek. Filmbéli férje, Koncz Gábor csak később tudja meg, hogy felesége nem üzleti úton volt, hanem levetette a mellét a kórházban. 
Moór Marianna elmondta, évek óta segíti a mellrákalapítvány munkáját, és ezzel a filmmel is azt akarja elérni, hogy a nők menjenek szűrésre, és ha megtörtént a baj, ne ijedjenek meg, de főleg ne adják fel, kezeltessék magukat. "Azt hiszem, az én esetem jó példa arra, hogy nem szabad feladni! Mert a mellrák után is van élet!" - nyilatkozta a színésznő.

 

Forrás: Blikk

süti beállítások módosítása