Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Negyedben

A Zsolnay Kulturális Negyed kétnapos nyár végi rendezvénye lesz a Szamárfül Fesztivál augusztus 25-26-án, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megannyi színes program közül választhat.

A Bóbita Bábszínház és szabadtéri színpada, mint a fesztivál egyik főhadiszállása, teljes gőzzel üzemel majd, láthatunk bábjátékot mondókákkal, versikékkel (Csip-csup mese), játékos előadást (Zimmezum), lesz bábkészítő foglalkozás, a Bábmúzeumban kiállítás nyílik az OSZMI bábgyűjteményéből, de játsszák majd A bűbájos lakatot, a Szeleburdi Gáspár és a varázshegedűt, a szabadtéri színpadon lesz Csigaház, gyerekmozi, a színpad melletti füves területen pedig a GoBe Társulattal lehet majd színházast játszani, akik egyébként az E78 balettermében interaktív táncfoglalkozást is tartanak.

14145-szamarful-csaladi-fesztival-2012

Ezen a két napon egyébként az egész negyed a gyermekeké lesz: a Boltok utcájában Muzsikás babus(for)gató vár mindenkit sok zenével, és Majoros Ági bábszínháza is itt mutatja be az Aranyhajú királylányt, a re:public galériában Illusztrátor Pajtások címmel nyílik kiállítás. A közeli Pirogránit udvaron láthatjuk majd Pécsi Társastánc Sportegyesület kerekes székes táncbemutatóját, illetve a Misina Néptáncegyüttes előadását, sőt lesz itt Szélkiáltó-koncert is. A Ginkgo téren a MárkuSzínház, az E78 nagytermében pedig gyermekjátszó szórakoztatja az apróságokat.
Foglalkozásokból és állandó programokból sem lesz hiány, lesz agyagozás, reneszánsz játszóház, öltözékátalakítás és recycling- foglalkozás, állatvarázs, képregényrajzoló műhely, vasútmodellek, ügyességi játékok, tűzoltóautó bemutató, robotépítés.

Forrás: Dunántúli Napló

süti beállítások módosítása