"Bedobtak minket a mélyvízbe" - Németh Juci színésznek állt

Augusztus 2-án lesz a premierje a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Békeffy-Szenes- Fényes Szerencsés flótás című műből készült adaptációnak. A produkcióban, melyben a Katona József Színház, a HOPPart Társulat, a TÁP Színház és a Budapest Bár tagjai is szerepelnek, Németh Juci a Dizőzt alakítja. A produkció előkészületeiről kérdezte a Népszava.

“Az alapötlet a Budapest Bár egyik tagjáé, Lovasi Andrásé, aki szeretett volna egy kortárs operettet az orfűi fesztiválra. Vajdai Vili pedig rendezőként is imádja az őrültségeket, rögtön kapott az ötleten. Később András kiszállt, de mi, néhányan a Budapest Bárból bent vagyunk a produkcióban” – mesélte Németh Juci a darabról, ami az ötvenes-hatvanas években játszódik egy fodrászatban, illetve egy budai étteremben.

Juci egy minden lében kanál, cserfes, flörtölő dizőzt játszik, a bár "ünnepelt" sztárocskáját. “Bár nem feltétlenül hasonlítok rá, mégis a habitusomból fakadóan jól meg tudom jeleníteni” – tette hozzá az énekesnő, aki elárulta, a rendező igyekezett hozzájuk, a színészekhez és a jelen korhoz simítani a karaktereket, a poénok viszont elszabadultabbakká lettek, a dalokat pedig Farkas Róbert, a Budapest Bár vezetője hallás után kottázta le. “Egy-egy kivételtől eltekintve mára elfeledett, de humoros és szerethető számokról van szó. A zenekar áthangszerelte őket, a fúvósokról cimbalomra, tangóharmonikára” – mesélte Németh Juci.

“Az első próbára szokásomhoz híven tíz perccel később érkeztem. Minden színész bent ült a teremben akkor már, csendben, bocsánatot kellett tőlük kérnem. Egy fegyelmezett társasággal szembesültem. A színészi munka teljesen másfajta szabadságot ad, mint a zenélés vagy az éneklés. Másfél hónapos próbaidőszak kellett ahhoz, hogy bizonyos színészekkel merjek beszélgetni. Tehát nem beszélhetünk azonnali szimbió-zisról. A mi színészi amatőrségünk türelmet kíván a profi színészektől. Ők viszont nagyon jól énekelnek és mindegyikükhöz közel áll a zene. Farkas -Robi és a szintén a Budapest Bárban játszó Ökrös Karcsi is kapott prózai szerepet és Karcsi, aki a zenekarban alig szólal meg, szinte azonnal hibátlanul oldotta meg a feladatát” – számolt be az énekesnő.

A teljes interjút itt olvashatja.

Forrás: Népszava

süti beállítások módosítása