Négy bemutatót tervez a Csíki Játékszín a következő évadban

Négy bemutatót tervez a Csíki Játékszín a következő évadban, amelyre augusztus 1-jén kezdik meg a bérletek árusítását a székelyföldi színházban.

A színházbérleteket várhatóan október 1-jéig válthatják meg a nézők, miközben a tavalyi bérletesek helyeit a színház szeptember 10-ig fenntartja.
A négy nagyszínpadi előadásra érvényes bérletek ára az elmúlt két évhez képest változatlanul 50 lejbe (3200 forint) kerül felnőtteknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 30 lejbe (1900 forint). 
A premierekre szóló Bánk bán bemutatóbérlet 65 lejbe (4200 forint) kerül, továbbá mindazok, akik a színház támogatói körébe szeretnének belépni vagy folytatni kívánják támogatói gesztusukat, mecénás bérletet vásárolhatnak 350 lejes (22400 forint) áron. 
A 2012/2013-es előadás négy bemutatója közül az első, az Othello Gyulaházán című vígjáték Tasnádi István átdolgozásában, Gádor Béla szövege alapján, Lendvai Zoltán rendezésében kerül színpadra. 

evadhirdeto2012-plakat

Müller Péter-Tolcsvay László-Müller Péter Sziámi alkotását, Charles Dickens: Karácsonyi ének című műve alapján írt Isten pénze című musicalt Somogyi Szilárd állítja színpadra. A darabot a bérletszünetes ünnepi előadáson, december 30-án láthatja először a közönség. Bérlettel 2013 első három hónapjában lesz látható a produkció.
Ion Luca Caragiale komédiáját, a Farsangot Parti Nagy Lajos szövegváltozatában Karnebál címmel rendezi meg Sorin Militaru 2013 tavaszán. 
Az utolsó bemutatót, Mihail Afanaszjevics Bulgakov színművét, a Képmutatók cselszövését Porogi Dorka rendezésében láthatja majd a közönség.
A kisiskolások szeptemberben három gyerekelőadásra válthatnak mesebérletet.
Bérleten kívül kamaratermi produkció, bábszínházi előadás és vendégtársulatok fellépései várják majd a közönséget a csíkszeredai színház 2012/2013-as évadjában.

MTI

süti beállítások módosítása