Árpa Attila: "A rendezés az első"

Árpa Attilával a Napló-online beszélgetett a tihanyi szabadtéri színpadon bemutatott Lovagias ügy előadása előtt. Lapszemle.

A felvetésre, miszerint megoszlanak róla a vélemények, Árpa Attila így felelt: "Megszoktam már. Vannak, akik aszerint élnek, hogy a sekély vízbe nem lehet belefulladni, és vannak, akik fejest ugranak a mélyvízbe. Én az utóbbiak közé tartozom. Van bennem egy egészséges versenyszellem, egyfajta szabadszájúság, mondjuk így, bátorság, és egyfajta farkas-mentalitás: addig hajtom, amíg nem érem el a célomat" - fogalmazott Árpa.
A színész-producer szerint ez a mentalitás nem nemzethez kötődő, de a szemlélete talán egy kicsit más, mint az itthoniaké: "Németországban születtem, másként látok dolgokat; sokszor olyan ötleteket, lehetőségeket is észreveszek, amiket az itt felnőtt és ugyanabban a szakmában dolgozó nem" - árulta el.

arpaFotó: Gáspár Gábor, naplo-online.hu

Árpa Attilának saját bevallása szerint a rendezés az első, a színészet inkább hobbi vagy szenvedély. "A producerkedés egyfajta kényszer, igazából azt nem szeretem" - vallotta be. "A kreatív részét szerettem: valamit kitalálni és elindítani. Létrehozni. Hosszú távon foglalkozni valamivel nem nagyon tudok, nem szeretem ismételni magam. Ezért is hagytam abba a tévézést, mert megfogadtam: addig, amíg nem tudok teljesen újba kezdeni, nem csinálom" - szögezte le.

A színházról így szólt: "Mondok egy meglepőt, színházban szerepelni kevésbé szeretek. A filmszerep sokkal közelebb áll hozzám, ahhoz, ahogy én színészként gondolok magamra. De vannak olyan színdarabok, például a Lovagias ügy, amelyekre nem lehet nemet mondani, mert óriási legendákkal állhat az ember a színpadon (Bajor Imre, Lórán Lenke - a szerk.) és a rendező is egy színházi legenda (Verebes István - a szerk.), ráadásul van közös múltunk, dolgoztunk már együtt" - mesélte Árpa, aki elmondta, szereti a színházat, csak az a baj vele, hogy "nagyon előre tervez", többször kellett nagyobb filmszerepet lemondania azért, mert színházi előadása volt.

 

Az interjú a naplo-online.hu-n olvasható.

süti beállítások módosítása