Fiatal színjátszók találkozóját tartják Magyarsároson

Mintegy 450 fiatalt várnak az erdélyi Magyarsárosra, ahol csütörtöktől öt napon át zajlik a romániai Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) szervezésében a színjátszó találkozó.

A Maros megyei Magyarsárosra - a helyi fellépőkön kívül - az idén 16 település egyletének színjátszó csoportja érkezik. Lesznek résztvevők Bencédről, Bölönről, Brassóból, Dicsőszentmártonról, Homoródszentpálról, Kissolymosról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Nagyajtáról, Nyárádszentmárton-Csíkfalváról, Sepsiszentgyörgyről, Szabédról, Székelyudvarhelyről, Szentábrahámról, Szentgericéről és Vargyasról - olvasható az ODFIE közleményében.

Az immár 16. alkalommal megrendezendő találkozó zászlós felvonulással kezdődik, majd az ünnepi megnyitóval és csapatszemlével folytatódik augusztus 2-án. A színi előadásokat másnap délelőtti kezdéssel láthatja a közönség.

fejlec_1

Az ODFIE, amely az erdélyi unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezete, 1997 óta rendezi meg a találkozót a szervezet keretében működő ifjúsági egyletek színjátszó csoportjai számára.
Az országos találkozókon átlagosan 15-20 csapat, összesen 400-450 amatőr színjátszó fiatal vesz részt.
A Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Civil Alapprogram, valamint a Communitas Alapítvány által támogatott rendezvény részletes programja a http://szinjatszo.odfie.hu/2012 címen érhető el.

MTI

süti beállítások módosítása