Mojzes Tamás váltja Balikó Tamást Siklóson

A siklósi képviselőtestület legutóbbi, július 31-én tartott rendkívüli ülésén döntöttek arról, hogy menesztik siklósi várkapitányi tisztségéből Balikó Tamást. A Pécsi Nemzeti Színház egykori igazgatóját majdnem két éve választották meg a posztra, abban bízva, hogy az 1 milliárd forintért részlegesen felújított vár nyári színházi előadásaival sikerül növelni a műemlék látogatottságát és az önkormányzat bevételeit. Balikó helyére Mojzes Tamás, a Tenkes Rádió munkatársa került.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén ellenszavazat nélkül, egy tartózkodás mellett döntöttek Balikó leváltásáról. A Pécsi Újság információi szerint a helyi döntéshozók azért határoztak így, mert a Tenkes kapitánya című musical mindössze 5 millió forintos bevételt hozott eddig, pedig 50 millióba került, és az utolsó néhány előadása érdeklődés híján elmaradt.

A várszínház élére kinevezett Mojzes Tamás, egy héttel ezelőtt, a Siklós Híradóban kritikus hangvételű jegyzetet tett közzé Balikó tevékenységével kapcsolatban.

Mojzes - még médiamunkatársként – többek közt azt írta, hogy „a rendezőnek és színésznek is kiváló Balikó Tamás lassan két éve ügyvezető, a várszínház első embere. De egy percig sem volt a várunk kapitánya. Eljátszotta csak a várkapitányt, modorosan, többnyire távmunkában. Nem kereste, nem értette a siklósiakat, idegen maradt"...

balikoBalikó Tamás, fotó: Pécsi Újság

A Pécsi Újság megkeresésére az új várkapitány, egyben a színházat működtető Várszínház Nonprofit Kft. új ügyvezetője elmondta, hogy Balikó Tamás művészeti vezetőként továbbra is tevékenyen részt vesz majd a színház életében.

Mojzes Tamás a távolabbi terveivel kapcsolatban elárulta azt is, hogy újragondolja majd a várkapitányi tisztséggel járó feladatokat, szükségesnek tartva egyfajta menedzserszemlélet kialakítását.

”Fontos, hogy nyissunk a siklósiak felé, emellett élővé is kell tenni a várat. Ennek érdekében várfesztiválokat szervezünk és célunk, hogy  betöltsük a híd szerepét a helyiek és a turisták között” - fogalmazott.

süti beállítások módosítása