Nyár végi kalandok Mimóval és Csipekkel a Millenárison!

Augusztusban egyrészt táborba hívja a 6-10 éves gyerekeket a két környezettudatos mesehős, Mimó és Csipek, másrészt az érdeklődők a Zöld Krajcáros Fesztiválon is találkozhatnak a két ökotudatos figurával.

Mimó és Csipek Környezeti Nevelési Tábor

Augusztusban négy napos táborba várja Mimó és Csipek a gyerekeket a Millenárison, ahol olyan varázslatos dolgokat tanulhatnak meg, mint hogyan készül pólóból szatyor, dobozból pénztárca, bicikligumiból halacska. Sőt, a Mimó és Csipek Környezeti Nevelési Táborban komoly vállalkozásokba is foghatnak táborba érkező kicsik, hiszen napkollektor, víztisztító és akvárium építése is szerepel a programban.

 Az augusztus 21-én induló táborba lehet jelentkezni akár egész hétre, de lehet jönni napközis foglalkozásként egy-egy napra is. A reggel 8-tól kezdődő tábor sokszínű, izgalmas és tanulságos programokkal, valamint ebéddel és uzsonnával várja a jelentkezőket. A foglalkozások minden nap egy-egy téma köré épülnek: így egyik napon a szemét-szobrászatban mérhetik össze kreativitásukat a gyerekek, a másikon különböző ivóvizeket tesztelhetnek a kis nyomozók, vagy megpróbálhatják fülön csípni a levegőt a zöld activity során.

A négy napos tábor minden résztvevője Mimó és Csipek mesekönyvet valamint foglalkoztató füzetet kap ajándékba, hogy a táborban szerzett tudást akár otthon is újra és újra feleleveníthesse!

Mimó és Csipek Környezeti Nevelési Tábor

Időpont: 2012. augusztus 21-24.. (keddtől péntekig) 08-17 óra között

Helyszín: Millenáris

Korosztály: 6-10 évesek

Költség: 22 000 Ft/fő/4nap vagy 6 000 Ft/fő/nap

Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 15.

Jelentkezés: szucskrisztina@europalanta.hu vagy 70/275-9998

mcs_varos_01

Mimó és Csipek a Zöld Krajcáros Fesztiválon

Mindazoknak, akiknek már hiányzik a bábelőadás, külön jó hír, hogy augusztus 19-én, vasárnap mind a két bábelőadás – Mimó és Csipek az erdőben valamint Mimó és Csipek a városban – látható lesz a Millenárison a Zöld Krajcáros Fesztivál keretében.

A Zöld Krajcáros termelői piac és fesztivál 10 környezetvédő, illetve fenntartható fogyasztást népszerűsítő civil szervezet közreműködésével valósul meg az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervezésében. A Zöld Krajcáros Ökopiac és Fesztivál egész nyáron érdekes programokkal várja a látogatókat a Millenáris Park területén. A fesztiválon szerepet kapnak a környezettudatos életmód fő témakörei, mint például energiahatékonyság, környezetbarát közlekedés, tudatos vásárlás, hulladék megelőzés és a lehetséges alternatív megoldások, praktikus, gyakorlati tanácsok. A fesztivál különlegessége, hogy minden napnak más-más civil szervezet lesz a házigazdája, így garantált az egyes környezettudatos témakörök színes, érdekes és rendhagyó feldolgozása.

mcs_erdoben_01

A fesztivál játékos formában közvetíti üzenetét: így augusztus 19-én vasárnap délelőtt 11 órától Mimó és Csipek segít megismertetni a gyerekekkel az energiatakarékosságot, a hulladékkezelést, a fenntartható közlekedést, a vízgazdálkodást és az élővilág értékeit a Mimó és Csipek az erdőben c. bábelőadással. Délután 16 órától a mese a városban folytatódik – Mimó és Csipek a városban címmel -, hiszen a ravasz Cserke három feladatból álló kihívás elé állítja a két környezettudatos mesehőst. A kalandokból nem maradhat ki a barátok sem: Kupacs, Potyka, Ficak, Berka, sőt a két új városi barát is feltűnik: Pemzli és Mityó.

A környezetvédelem iránt elkötelezett csapat, az Európalánta Egyesület a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) szakmai támogatásával kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állított össze. Cél a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrend kialakítása szempontjából az óvodáskor kiemelkedően fontos szakasza az ember életének.

süti beállítások módosítása