„Play to change” - munkabemutató a Bakelitben

A 'Play to change' nemzetközi színházi képzésre az Artemisszió Alapítvány szervezésében került sor a héten. A foglalkozások eredményit munkabemutató keretén belül tekinthetik meg a Bakelitben augusztus 4-én.

Kik szorulnak ki a városi térből és kinek van a városhoz joga? Mi köze mindehhez a színháznak?

A „Play to change” nemzetközi színházi tréning során a városi társadalmi bevonás színházi eszköztárát kutatják. Olyan színházi formanyelveket próbálnak ki, melyek segíthetik a városi térből kiszorult közösségek, csoportok bevonását, megszólításukra alkalmasak lehetnek vagy éppen hangjuk hallatását segíthetik elő és már bizonyítottan működnek.

A tréningre a magyar résztvevők mellett 11 országból (Spanyolország, Anglia, Törökország, Írország, Portugália, Németország, Görögország, Ciprus, Lettország, Olaszország, Románia) érkeztek fiatalok, akik a színház és szociális szakma területein dolgoznak. A trénerek is különböző országból érkeztek és más-más módszereket és technikákat alkalmaznak munkájuk során.

artemisszio1

Riccardo Brunetti olasz tréner régóta dolgozik fiatalokkal interkulturális környezetben, több az aktív állampolgárságot és színházat ötvöző nemzetközi tréninget és előadást valósított meg, pszichológia, színház és etnomuzikológiát és zenetanulmányokat folytatott, valamint konfliktuskezelést tanult színházi módszerekkel.

Emanuele Nargi a Goldsmith University of Londonon performansz tanulmányokból végzi doktoriját és szintén számos nemzetközi projektben vett részt, mint előadó és képző, különösen a fizikai színház érdekli.

Rajtuk kívül két képző, Laura de Witte és Szabó Veronika a fórumszínház módszereivel ismerteti meg a résztvevőket, amely módszert kifejezetten közösségi problémák megjelenítésére találták ki, arra, hogyan lehet a színház nyelvén társadalmi fórumot tartani.

A munkabemutatón, melyre 2012. augusztus 4.-én 20:00 órai kezdéssel kerül sor, az egész hetes munka eredményeinek villanásait különböző állomásokon keresztül szeretnék nemcsak megmutatni, hanem ezeken keresztül közös játékra is invitálni a nézőket a Bakelit posztindusztriális tereiben.

Jegyár: 400Ft, ami teljes egészében lefogyasztható a Palackpultban

süti beállítások módosítása