Újra lesz évadnyitó színházi nap - TeARTrum Feszt Felhívás

A szeptember 16.-án a Duna Korzón megrendezésre kerülő TeARTrum Feszt 2012 szervezői várják előadó-művészeti szervezetek, mozgás, tánc, zenés, prózai színházak, társulatok, művészek, műhelyek jelentkezését.

A FÜGE felhívása:

A korábbi évek hagyományaira építve 2012-ben is szeretnénk megrendezni a szeptemberi szezonnyitó színházi korzót és fesztivált Budapest Főváros – Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Európai Mobilitási Hét rendezvénye keretében.

Az idén 2 nagyszínpad felállítását tervezzük a Duna Korzón, a pompás világörökségi látvánnyal a háttérben. A kettő tematikusan válna el egymástól: az egyiken irodalmi-prózai szövegszínházak váltanák egymást, a másikon pedig inkább a külföldi vendégeket is megszólító tánc-, mozgásszínházak valamint zenés előadások kapnának helyet. A program egész nap tartana, 10 órától egészen este 21 óráig, nagyjából félóránkénti jelenetekkel és váltással. Délelőtt a családokat, gyerekeket szeretnénk megszólítani, este pedig a színházbarát vagy csak kulturált szórakozásra vágyó fiatalokat és időseket.

A színházi produkciók lehetőleg a helyhez és az alkalomhoz, a környezetvédelem, fenntarthatóság és a Duna gondolatköréhez csatlakozzanak. A látványt is be lehet építeni a produkcióba: a Duna-rakparton álló egyik színpad háttere a Világörökségi panoráma lesz, amelyet egy óriási fotoráma keretez be.

 

teARTrum_office_logo_kics

A színpadi programokon túl, idén is cél, hogy ellepjük a TeARTrum Korzót, megtöltsük performanszokkal, előadásokkal, happeningekkel, installációkkal a teret. Idén nemcsak a látogatók kapnak lehetőséget arra, hogy találkozzanak a művészekkel, hanem a színházak is arra, hogy promotálják az induló évadtervüket, árusítsák jegyeiket és bérleteiket. Az idei évre új ötletekkel ösztönöznénk a színházakat, társulatokat: stand szépségversenyt hirdetünk, így a közönségnek legjobban tetsző színház vagy társulat standja jutalomban részesül. Így nem csak asztalok sokasága sorakozna fel a korzón, hanem szebbnél szebb standok várnák az érdeklődőket.

Várjuk olyan előadó-művészeti szervezetek, mozgás, tánc, zenés, prózai színházak, társulatok, művészek, műhelyek jelentkezését, akik élni szeretnének azzal a promóciós lehetőséggel, hogy a színházi szezon kezdetén széles körben bemutathatják közönségüknek program-ízelítőjüket.

Időpont: 2012. szeptember 16. vasárnap
Helyszín: ”Duna Korzó – TeARTrum Korzó” (A Lánchídtól a Vigadó hajóállomásig terjedő szakasz.)

Amennyiben csatlakozni kíván a programhoz, a mellékelt adatlap megküldésével jelezze részvételi szándékát e-mailben a teartrum@gmail.com e-mail címen.
Az adatlap visszaküldésének határideje:2012. augusztus 10.

A részletes felhívás letölthető innen...

Az adatlap letölthető innen...

süti beállítások módosítása