Szegezdi Róbert: "Nem hiszek az újragondolásokban"

Szegezdi Róbert 2009-ben Claudius szerepében nyújtott alakításáért Gábor Miklós-díjat kapott, idén pedig hallhattuk énekelni is a Cseh Tamás-emlékesten. A színésszel a Marie Claire magazin készített interjút. Lapszemle.

Szegezdi Róbert a Thália Színház Esküvőtől válóperig című előadásában hat felvonásában öt különböző szerepben tűnik fel. A kérdésre, mekkora munka ez, így felelt: "Van egy futó előadásom a Pinceszínházban, ott kilenc karaktert formálok meg, ami fizikailag és szellemileg is elég kimerítő. De örülök, hogy így, némi tapasztalattal szakmailag sokkal könnyebben tudtam hozzáfogni a darabhoz. A hadügyi államtitkár szerepe volt a legmelósabb: az alkatommal ellentétben egy 120 kilós embert játszom. Fogalmam nincs, hogy hanghordozásban, mozgásban vagy gesztusokban ez természetesen hat-e" - mondta a színész.

szegezdiFotó: zalaihirlap.hu

Szegezdi a pályájáról is mesélt, beszélt arról, hogy egy közös munka során, 1994-ben találkozott Bagó Bertalannal. "Ezután minden helyváltozás a kialakult barátságunkhoz volt köthető. Az első pillanatban kiderült, hogy azonos a humorunk, és hosszú távon is tudunk együtt dolgozni. Hűséges típusnak tartom magam, a pályán is hosszú távon gondolkodom. De egy adott színházzal, társulattal sem tervezek csak egy-egy évadra" - árulta el.
A 21. századi színházról így szólt: "Nem hiszek az újragondolásokban, abban, hogy agyon kell tekerni az alapgondolatokat ahhoz, hogy egy történet érdekes legyen. Újra kell fogalmazni! A kecskeméti Bánk bánnal történt most hasonló. Katona József verses drámáját átírták dialógusokra. Mai szöveggel egy csodálatos, krimiszerű történet rajzolódott ki, amely a néző számára is közérthetőbbé vált. Ennek nagyon örülök, mert így életben maradhat, mint más klasszikusok" - nyilatkozta Szegezdi Róbert.

Az interjút a Marie Claire magazinban olvashatják.

süti beállítások módosítása