Széttartó út - Francia bűvészcsapat a Millenárison

Bűvész trükkökkel, zenével, tánccal, abszurd és humoros városi történetekkel szórakoztatja a közönséget a francia Les Apostrophés társulat - négy bűvész és egy zenész - Széttartó út című fellépése szombaton a Millenáris Parkban, Budapesten.

passage

A szabadtéri, hat állomásos performanszon zsonglőrök, akrobaták és táncosok különböző szokatlan tárgyakat vonnak be a játékba, mint például kisebb és nagyobb méretű kartondobozokat, kétágú partvist vagy egy bagettet. Minden, ami a társulat útjába akad, aktív szereplője lesz az utcaszínháznak és a színpadi kifejezés részévé válik. Gesztusokkal és tárgyakkal játszanak a művészek, amit harmonika zene kísér - olvasható a Budapesti Francia Intézet MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A társulatot 1997-ben Martin Schwietzki zsonglőr és Jérome Tchouhadjian zenész alapította.
Martin Schwietzki 16 éves korában autodidaktaként kezdte el tanulni a zsonglőrködést, előző együttese, a Compagnie Métafolis a húszéves múltra visszatekintő Chalon dans la rue elnevezésű utcaszínházi fesztivál fődíját is elnyerte.
A Széttartó út című előadás 2004-ben készült, és szombaton este hat órától ingyen megnézhetik az érdeklődők a Millenáris Parkban.

Compagnie Les apostrophés (FR): széttartó út

Performance négy bűvészre és egy zenészre

Martin Schwietzke előadása

Performance városi történetekre, egy padon felejtett könyvről, egy felröppenő kalapról, a piacon hagyott maradékokról, egy bagettről, egy partvisról. A város mindennapi tárgyai rendetlenkedni kezdenek és megzavarják a jól bejáratott napi rutint.

A francia bűvészcsapat egy zenésszel kiegészülve bűvésztrükkökkel, zenével és tánccal, hozzáértő kézzel, abszurd történetekkel és magával ragadó humorral borítja a napirendet, és keveri össze a városban talált tárgyakat. Egy kávézó teraszán, egy bolt bejáratánál, vagy az utcán is összefuthatunk a különös társasággal. Hagyjuk, hogy a harmonika vezessen bennünket és táncba vigyen…. mindhárom faluban!!

passage2

Közreműködik:

Martin Schwietzke bűvész-táncos, Jörg Müller bűvész-táncos

Jive Faury bűvész-táncos, Gilles Rémy színész-táncos

Marcel Dreux zenész

Időpont: 2012. augusztus 4. (szombat). 18:00

süti beállítások módosítása