Balikó: rágalomhadjárat folyik ellenem

Amint arról korábban beszámoltunk, már nem Balikó Tamás látja el a siklósi várkapitányi teendőket, hanem Mojzes Tamás. A város képviselő-testülete a július utolsó napján megtartott rendkívüli ülésén döntött arról, hogy új vezetőt nevez ki a nyári színházat működtető kft. élére. Balikó Tamás szerint azonban szó sincs menesztésről, közös megegyezéssel döntöttek arról, hogy a továbbiakban nem ő látja el a várkapitányi teendőket.

Balikó Tamás a Pécsi Újság.hu megkeresésére azt mondta, ezentúl csak a várszínház művészeti tevékenységével foglalkozik, hiszen "a várkapitányi teendők egész embert kívánnak".
- Ostoba rágalomhadjárat folyik ellenem. Én a színház miatt szerződtem Siklósra, a szakmai elfoglaltságaim miatt azonban nem tudtam folyamatosan jelen lenni - közölte a művész, aki szerint a kisváros önkormányzatában vannak olyanok, akik az ő nyakába varrnák a felelősséget a nyári színház előadásainak sikertelenségéért.
A színész-rendező szerint az előadások magas szakmai színvonalát nem lehet megkérdőjelezni, ugyanakkor leszögezte, hogy az általa vezetett társaság önfenntartó volt, sem önkormányzati, sem állami támogatást nem kapott és pályázati pénzekben sem részesült, mindent saját maguk gazdálkodtak ki.

baliko-tamasFotó: metropol.hu

- Ahhoz, hogy a tervezett bevételek realizálódjanak, legalább ötven százalékos látogatottságot kellett volna elérni, ami azonban csak kilenc százalékos volt. Éppen ezért leállítottam a még futó előadásokat, hogy ne legyen még veszteségesebb a társaság, sőt a tiszteletdíjamról is lemondtam. Megjegyzem azonban, hogy a gazdasági környezet miatt az országban mindenhol veszteségesek a nyári színházak.
Balikó szerint azonban túlzóak a veszteség mértékéről megjelent információk is, szerinte összesen 16 millió forintról van szó, amiből hétmilliót már sikerült lefaragni, így ha jól alakulnak a dolgok, akkor az év végéig akár nullszaldós is lehet a kft.
A színész-rendező művészeti vezetőként továbbra koordinálja a várszínház tevékenységét, ami azért is fontos, mert két év folyamatos jelenlét kell ahhoz, hogy regisztrált, teljes jogú nyári játszóhellyé váljon a siklósi helyszín. Ennek elérése esetén állami támogatáshoz és különböző pályázati forrásokhoz is juthat aszínházat működtető társaság.

Forrás: Pécsi Újság

süti beállítások módosítása