Domingo tiszteletbeli művészeti igazgató lesz

Jövőre ünnepli fennállása 100. évfordulóját a Veronai Aréna Fesztivál. Az ünnepi évadra a világhírű tenort, Plácido Domingót kérték fel művészeti vezetőnek.

Kétszeres a jubileum, mert az aréna ünnepi eseményei 2013-ban Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulóját is köszöntik.
Az ünnepi évadot 2013 júniusában az Aidával kezdik, tekintve, hogy 1913-ban is ezt a Verdi-alkotást játszották először az akkor megnyíló arénában. Minthogy csütörtök este Domingo vezényelte az idei Aida-produkciót, valószínű, hogy az ünnepi előadást is ő dirigálja majd. 
A jövő szezonban a Rigoletto is színre kerül. Mivel a tenor szólamok után a bariton fachban is bemutatkozott, és már énekelte a király bohócának szerepét, elképzelhető, hogy ebben a produkcióban Domingo is énekelni fog.

Domingo-Placido Veronában adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy szívesen és gyakran dirigál, ugyanakkor folytatja az éneklést is. Több mint 3600 alkalommal lépett énekesként színpadra, és ötszázszor karmesterként. Régi álma, hogy egy napon a milánói Scalában vezényelje az Aidát, amelyet igen nehéz darabnak tart - hangsúlyozta
Az opera jövőjéről szólva Domingo kijelentette: a remekműveknek mindig lesz közönségük. Azonban tagadhatatlan, hogy az opera a legdrágább élő színházi műfaj. "Tudom, mert 12 éve vezetem a Los Angeles-i Operaházat, tavaly még kilenc új produkciót mutathattunk be, idén már csak hatot" - jegyezte meg.  
Plácido Domingo a Veronai Arénában 1969-ben debütált Puccini Turandotjának Kalafjaként. Az operafesztiválon volt Don Carlos, Des Grieux a Manonban, Cavaradossi a Toscában, Radames az Aidában, Turiddu a Parasztbecsületben, Tonio a Bajazzókban és Otello is. 1999 és 2009 között ő vezényelte az aréna Carmen-előadásait.

süti beállítások módosítása