Még tartogat meglepetéseket a Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház 49. évada az utóbbi évekhez hasonlóan gazdag programmal várta és várja a tartalmas szórakozást kereső nézőket. Jövőre lesz 50 éves a Várszínház, 1964-ben indult a színjátszás Gyulán a várban, amely az első magyar "várszínház" volt. A 2012. június 29-én kezdődött nyári évad az augusztus 12-i befejezésig még tartogat meglepetéseket, sőt újdonságokra, bemutatókra is sor kerül.

A Gyulai Várszínház régi sikereket megidéző bemutatója egy népszerű komédia lesz, Goldoni: Chioggiai csetepatéja. Ezt a darabot láthatták korábban itt, 1994-ben mutatták be a Nemzeti Színház vendégjátékában Iglódi István rendezésében. Idén augusztus 3-án lesz a premierje a vígjátéknak a várszínpadon, amelyet még kétszer eljátszanak. A darab színpadra állításának másik apropója, hogy egy gyulai származású színésznő, Kovács Vanda lesz az egyik főszereplő. A Várszínház ehhez az új produkcióhoz keresett egy partnert, amelyet a Kecskeméti Katona József Színházban talált meg. Így a gyulai előadások után ősztől Kecskeméten is láthatják az előadást. A további főszerepeket többek között Sirkó László, Trokán Nóra, Fazakas Géza és Körtvélyessy Zsolt játssza. A Velence melletti olasz halászfaluban játszódó vérbő komédia a mediterrán életről, a párkeresés gyötrelmeiről, az emberi jóságról szól. Goldoni egyik legjobb művének tartott darabot Rusznyák Gábor állítja színre, akinek szintén van gyulai kötődése.
Szabó Magda: Abigél című műve a könyv-és filmsiker után most a színpadon is megelevenedik. A darabot Szikora János rendezésében mutatják be Gyulán július 31-én.
A budapesti Szabad Tér Színház előadásában olyan művészeket láthatunk, mint Bánfalvy Ágnes, Körtvélyessy Zsolt, Németh Kristóf.

20Abigél (fotó: szabadter.hu)

Szabó Magda: Abigél című műve a könyv-és filmsiker után most a színpadon is megelevenedik. A darabot Szikora János rendezésében mutatják be Gyulán július 31-én. A budapesti Szabad Tér Színház előadásában olyan művészeket láthatunk, mint Bánfalvy Ágnes, Körtvélyessy Zsolt, Németh Kristóf.

Augusztus 8-án szintén egy korábbi filmsikert láthatnak színpadon. A Blues Brothers amerikai kultuszfilm a Rhythm and Blues-ról szól, olyan bohém zenészekről, akik névtelenül járják az országot, hogy zenéjükkel másoknak és maguknak is örömet szerezzenek. A film adaptációjában most Feke Pál és Serbán Attila alakítja a két emlékezetes blues-zenészt.

bbThe Blues Brothers (fotó: fidelio.hu)

Augusztus 9-én egy világhírű angol karvezető szerepel a Várszínház programjában. Phil Minton egy gyulai alkalmi kórussal bemutatja, hogy három nap alatt mit lehet elérni az emberi hanggal. A koncert címe: Hangok-zenék-mosolyok.Az alkalmi kórusba a Gyulai Várszínháznál bárki jelentkezhet.

Az idei évad egy musicallel zárul augusztus 10-11-én a tószínpadon. A tavaly meghirdetett Madách musicalpályázat győztese volt a Csoportterápia, amely a bemutatása óta nagy sikerrel megy a Madách Színházban. Bolba Lajos a zeneszerző, a szövegkönyvet a színész-énekes Szente Vajk és Galambos Attila írta. A musicalkomédiában Balla Esztert, Ladinek Juditot, Sándor Dávidot, Dobos Juditot, Szente Vajkot, Nagy Sándort láthatják, a rendező Harangi Mária. A három fiú és három lány mai életéről szóló darab a lélekről, az esendőségről, a vágyakozásról, az útkeresésről mesél a nézők számára.

A program:

Aug. 3-4-5. Várszínpad, 20.30 óra

Goldoni: Chioggiai csetepaté - vígjáték
Bemutató előadás
Főbb szerepekben: Kovács Vanda, Sirkó László, Fazakas Géza, Trokán Nóra, Körtvélyessy Zsolt
Rendező: Rusznyák Gábor
A Gyulai Várszínház és a kecskeméti Katona József Színház közös bemutatója
Belépőjegy: 1500 Ft - 1800 Ft - 2200 Ft
esőnap: aug. 6.
Aug. 8. Tószínpad, 20.30 óra

The Blues Brothers - musical koncert
Főszereplők: Feke Pál és Serbán Attila
Közreműködik: Tóth Vera, Blues Brothers Zenekar és Hölgytánckar
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadása
Belépőjegy: 2700 Ft - 3200 Ft - 3900 Ft
esőnap: aug. 9.
Aug. 9. Kohán képtár, 20.30 óra

A világhírű angol karmester Gyulán
Hangok - zenék - mosolyok
Phil Minton /GB/ alkalmi kórusa
Belépőjegy: 1800 Ft
Aug. 10. Vár mellett, 18.00 óra

Angyalbárányok - népmese, bábelőadás
Előadja: Écsi Gyöngyi, Árgyélus Színház (SK)
Belépés díjtalan
Aug. 10-11. Tószínpad, 20.30 óra

Bolba-Szente-Galambos: Csoportterápia - musicalkomédia

A Madách musical pályázat nyertes műve
Szereplők: Balla Eszter, Ladinek Judit, Sándor Dávid, Dobos Judit, Szente Vajk, Nagy Sándor
Rendező: Harangi Mária
A Madách Színház előadása
Belépőjegy: 3900 Ft - 4700 Ft - 5500 Ft
esőnap : aug. 12.

süti beállítások módosítása