Befogadó színház nyílik a Gondozó Kertben

Országos befogadó színházként, várhatóan szeptember végén indul a Gondozó Színház a józsefvárosi Gondozó Kertben. A szervező médiumKULT Egyesület Színházi Szabadköre várja független és amatőr társulatok jelentkezését.

A médiumKULT Egyesület Színházi Szabadköre Gondozó Színház néven színházi teret alakít ki a Gondozó Kertből nyíló hangárban.

A Gondozó Színház országos befogadó színházként fog üzemelni, ahol teret kapnak a magyar amatőr és független társulatok. A Szabadkör már ki is írta első színházi befogadó pályázatát. Pályázni 2012. szeptember 30-ig lehet, műfaji megkötés nélkül.
Az építkezés hamarosan kezdődik a Gondozóban. Mindenkit, akinek kedve támad társadalmi munkában színházat építeni, szeretettel látják.
Az évad várhatóan szeptember végén indul egy háromnapos nyitófesztivállal, amelyen az ország különböző pontjain működő társulatok előadásaival ünnepelnék e közösségi színház nyitását.

Pályázati felhívás:

Első alkalommal hirdeti meg színházi befogadó pályázatát a médiumKULT (“MÉDIUM” Diák, Ifjúsági és Kulturális Országos Egyesület) - Színházi Szabadköre a Gondozó Színház 2012/2013-as színházi évadára; független, alternatív, illetve infrastruktúrával nem rendelkező amatőr (nem hivatásos) és független (alternatív) társulatok számára már bemutatott előadásaik továbbjátszására, elkészült előadásuk bemutatására. Műfaji megkötést nincs.

A színház a 1082 Budapest, Vajdahunyad utca 4. címen, a Gondozó Kertben található.

gondozoGondozó Kert (fotó. romkocsmak.hu)

A színpad mérete: 6x6 méter + 1-1 méter oldalszínpad (balettszőnyeggel), magassága  80cm, a nézőtér befogadóképessége: 50 fő (későbbiekben bővül). A színpad és a nézőtér is variábilis. A helyszín igény esetén megtekinthető a pályázat benyújtása előtt a pályázati kapcsolattartóval történő időpont egyeztetéssel.

A pályázat célja a magyarországi amatőr (nemhivatásos) és független (alternatív) színházi társulatok játszóhellyel történő és pénzbeli támogatása.

A fellépési lehetőséghez jutó társulatok az előadásaik jegybevétele alapján vissza nem térítendő pénzbeli támogatásban részesülnek az előadás továbbjátszásának és új előadások létrehozásának segítésére.

Pályázni 2012.08.01-től 2012.09.30-ig lehetséges.

A pályázat eredményét 2012. október 15-én a médiumKULT honlapján (http://szinhaz.blog.hu/media/image/2012-08-06/11876071/szinhaz_mediumkult.hu) teszik közzé, a nyertes pályázókat e-mailben értesítik.

Pályázási mód és feltételek:

Több előadással is lehet pályázni.

Pályázni a letölthető (http://szinhaz.blog.hu/media/image/2012-08-06/11876071/szinhaz_mediumkult.hu/befogado) jelentkezési lap kitöltésével és a szinhaz@mediumkult.hu címre csatolmányokkal (Előadás lap, 5db fénykép az előadásról) együtt történő visszaküldésével, valamint az előadás megtekintési lehetőségének biztosításával lehet.

Abban az esetben, ha az adott előadást nem játsszák Budapesten, vagy annak vonzáskörzetében, akkor egy videófelvételt szíveskedjenek a médiumKULT Egyesület levelezési címére elküldeni (1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 8-10. 6/45.),

vagy

a felvétel nyitvatartási időben személyesen leadható a Gondozó Kertben (1082 Budapest, Vajdahunyad utca 4.)

Pályázati kapcsolattartó: szinhaz@mediumkult.hu

süti beállítások módosítása