Már Szegeden próbál a Mágnás Miska stábja

Megkezdték a két hétig tartó szegedi próbaidőszakot a Mágnás Miska operett-produkció alkotói és szereplői. Egyelőre egy tornacsarnokban küzdenek a kánikulával, csütörtöktől már a Dóm téren próbálják az előadás jeleneteit.

„Te ne élvezd! Te az én oldalamon állsz” – kiált oda az egyik ügyelőnek tréfálkozva Alföldi Róbert a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó produkciójának, a Mágnás Miska rendezője. Általános a jókedv, amikor Molnár Piroska, Náray Erika és Hirtling István közös jelenetüket próbálják: a többi szereplő, a táncosok, a karmester és a koreográfus együtt „gurulnak” a nevetéstől.

Az operettelőadás stábja hétfő reggel vette birtokba ideiglenes próbahelyszínét, egy középiskola tornatermét. Az elviselhetetlenség határát súroló kánikula úgy tűnt, megnehezíti kissé, hogy ráhangolódjanak a jelenetekre, ám a szereplők hamar felvették a ritmust, így ízelítőt kaphattunk abból, milyen frappánsan ironikus, pergő, szórakoztató előadásra számíthat a közönség.

DSC_0747

A Dóm téren már mindeközben építik a darab hatalmas díszletét. A tornacsarnokban még csak alkalmi asztalok, hiányos kellékek és szedett-vedett jelzések segítik a színészek tájékozódását a térben. Csütörtöktől azonban már a gigantikus konyha és a szürreálisan áthallásos gazdaság várja őket a szabadtéri deszkáin.

DSC_0599

„Itt futnak át majd a malacok a színen” – jegyzi meg Alföldi, miután beállított egy jelenetet. Tixi és Mixi gróf, vagyis László Zsolt és Znamenák István duettje újabb nevető rohamot idéz elő, többek között a címszerepet játszó Stohl Andrásnál, aki szabad perceiben a szintén a darabban táncoló lányával, Lucával beszélget.

DSC_0861

Az előadás már szinte kész, apró igazításokat tesz csupán a rendező. Augusztus 17-én, majd az azt követő három están keresztül a nézők is meggyőződhetnek arról: az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb produkciója lesz a Mágnás Miska.

Forrás és fotók: szegediszabadteri.hu

süti beállítások módosítása