Operaénekesek Egyesülete: "Végveszélyben a társulat"

A Magyar Állami Operaház jelenlegi megbízott vezetése szinte a csőd szélére sodorta az operaházat - áll a Magyar Operaénekesek Egyesülete közleményében, melyet a Népszavának juttattak el.

A közleményben sürgetik, hogy mielőbb írja ki a tárca a főigazgatói pályázatot. Úgy fogalmaznak: "végveszélyben a társulat és a világhírű magyar operakultúra". És felteszik a kérdést: "Minek kell még történni, hogy Ókovács Szilveszterről egyértelműen kiderüljön, nem alkalmas az operaház vezetésére?".
opera
Az operaénekesek egyesülete szerint teljes egészében kivitelezhetetlen az évadterv, irreális az Erkel színház megnyitását ígérni, és gyakori az aláírt szerződések nélküli munkavégzés.
Az operaénekesek egyesülete szerint az elbocsátott művészek honoráriuma éves szinten bruttó 190 milliót tett ki. A felmondások után, a következő évadban csak az énekesekre fizetendő költség több mint 820 millió forint. A végkielégítések összege közel 1,1 milliárd forint. Az egyesület szerint a volt kormánybiztos úgy akarta csökkenteni az elbocsátások nagyságrendjét, hogy a művészeket "ügyviteli alkalmazott"-ként jelölte meg.
Forrás: Népszava

süti beállítások módosítása