Az Operettszínház kedvencei a Szent István Napokon

Mosonmagyaróvár mosoni városrészében augusztus 17-20. között a Nyári Fesztiválon megrendezik a Szent István napokat, ahol színes családi programok, operett gála, könnyű zenei koncertek és sok-sok érdekesség várja az érdeklődőket.

A Nyári Fesztivál - Szent István-napok kiemelkedő eseménye lesz a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont átadása augusztus 17-én.

Már a megnyitót követő éjszaka kipróbálhatják a Futura játékait a legkíváncsibb érdeklődők, nem kell várniuk másnapig.
Augusztus 18-án fellép egyebek között a Benkó Dixieland Band, a Hooligans, a Tankcsapda és a Budapest Broadway Band. Másnap a Budapest Bár, a Group'n Swing, továbbá Mága Zoltán és az Operettszínház művészei vendégszerepelnek Mosonmagyaróváron. A szervezők bíznak benne, hogy az idei fesztivált a tavalyihoz hasonló érdeklődés övezi , amelynek programjait több tízezer ember tekintette meg.

3-2

Részletes program:

Augusztus 17. péntek

21.00 FUTURA – Interaktív Természettudományi Élményközpont nyitása és fesztiválnyitó

Nagyszínpad

Összhangban az elemekkel

HANG – FÉNY – TÁNC SHOW

- Flex Art Dance Tánccsoport

- Dr. Nagy István polgármester

- Dr. Pacher Tibor fizikus, a FUTURA Németországi Követe

Konferál: Brasch Bence, a FUTURA Arca

A FUTURA főbejárat 10.17 óráig előtti területén őselem játékok, őselem agyag emlékplakett készítés és árusítás, buborékok a szelek szárnyán, szélforgó, négy őselem arcfestés tetoválás, interaktív óriás golyóvár várja a gyerekeket a három napon.

Továbbá lesz alkalmi bélyegzés a FUTURA megnyitóra készült egyedi pecséttel, FUTURA képeslap és

FUTURA bélyegértékesítés, és FUTURA-szelet árusítás a büfében.

21.50 R-GO koncert

Augusztus 18., szombat

10.00-19.00 Népi játszóházak, Kisszínpad előtti terület

A játszóház tartalmaz: egy kézzel hajtott kosaras körhintát, 25-30 db eszközös és ügyességi játékot, valamint egyensúly iskolát. Várja még a gyerekeket hordólovagló, lengőteke, csúszó korong, csirkepofozó, bikaszarvra-dobáló, csigaverseny, golyóvezető, diótörő, karikadobó, horgászat, puli-futtató, Toldi erőpróba, kukoricacső dobó, patkódobó, ütlegelő, óriás mérleg, népi krikett, kakaslövő és dobozdobáló.

Lesznek még gólyalábak, ugráló kötél, lépegető papucsok, hullahopp karikák, kötélhúzás, zsákba futás, százlábú, mocsárjáró és egyensúlyozók.

A furfangos – logikai játszóházat azoknak ajánljuk, akiket nem riaszt el a kihívás és képesek hosszú időn át töprengeni ördöglakatjainkon, logikai fejtörőinken és furfangos, elmés feladatokon, kreatív és stratégiai játékainkon. A legkisebbeknek fejlesztő játékokat is biztosítunk.

Lesz szöszmötölő játszóház az egészen pici gyerekektől a nagyobbakig részére.

A Kisszínpad programjai:

11.00 Hétszínű búzaszem bábelőadás

Népmese arról, hogy a szegénységből és a kiúttalanságból igenis vezet kiút, hogy van a világnak teteje, ahonnan belátni az ég mélységéig és van tüzes alja is, amit az igazak meg tudnak járni.

12.00 Kislaptáros Népzenekar koncertje

13.20 Óvári Gazdász Néptáncegyüttes

14.00 Sárarany népzenekar

14.40 Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior csapata

16.00 Budapest Champagne Band – Klasszikusoktól a filmzenékig

Budapest Champagne Band Magyarország egyetlen olyan klasszikus zenészekből álló szalon-kamarazenekarja, akik a klasszikus zene mellett, a könnyűzenében is otthon vannak.

18.00 Benkó Dixieland Band

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes. Hazai fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak.

23.00-tól utcabál a Broadway Band zenekarral.

A Nagyszínpad programjai:

19.00 Hooligans koncert

21.00 Tankcsapda koncert

4-1

Augusztus 19., vasárnap

10.00-19.00 óráig hangszerbemutató a Kisszínpad előtti területen egy „utcában" mutatkoznak be a különböző zenei irányzatok hangszerei. Megtekinthetnek és kipróbálhatnak népi hangszereket, és a modern hangtechnika is megmutatja magát.

A Kisszínpad programjai:

12.00 "Dallamok délidőben" slágerek, operettek, kuplék - Bende Ildikó és Rupnik Károly a Győri Nemzeti Színház művészeinek műsora. Kísér: Kertes Anna zongoraművész

13.00 "Népszerű musical melódiák" Kiss Tünde és Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház művészeinek előadásában

14.10 Táncshow - Először a Flesch Táncfesztivál legeredményesebb versenyzői lépnek fel, őket követi az EN L'AIR tánccsoport, Hedonism Crew és Hangovers Crew breakcsoportok és a győri La Vida táncklub bemutatója

15.30 Babicsek Bernát

16.15 Moson Big Band koncert

Repertoárukban egyaránt megtalálható a hagyományos swing zene és a közönség által kedvelt világslágerek feldolgozásai.

19.00 Budapest Bár koncert

Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

23.00-tól utcabál a Group n' Swing zenekarral.

A Group'N'Swing zenekar Magyarország első számú Swing&Boogie Show zenekara, mely saját, kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, de swinges, bigband-es hangulatot idéző szerzeményeivel, és a stílushoz passzoló karakteres imidzsével vívta ki a szakma és a közönség elismerését.

A Nagyszínpad programjai:

21.00 Mága Zoltán és az Operettszínház művészeinek műsora

Közreműködik a Primarius kamarazenekar. Ülőjegyek elővételben 1000 Ft-os áron válthatók a Flesch Károly Kulturális Központban.

Augusztus 20., hétfő

9.00-20.00-ig mesterségek utcája a Nepomuki Szent János Plébániatemplom melletti területen.

Babakészítés, gyertyamártás, szövés, tojásátütés, tojásgyöngyözés, tojáscsipkézés, cipész, kovács, csigatészta készítés, fafaragás, agyagozás, hímzés, gyöngyözés, halászháló készítés, könyvkötés, üvegműves, vesszőfonás, üvegékszer-, faékszer - és drótékszer készítés, nemezelés, gyékényezés, perec és mézeskalács sütés, merített papír készítés, növényi alapanyagú festékek bemutatása, kipróbálása.

A Kisszínpad programjai:

9.45 Ünnepi szentmise

A hagyományos mise után Szent István Napi megemlékezés a Szent István szobornál, majd Pro Urbe díj átadás a Fehér Ló Közösségi Házban.

10.30 A Szent István szobor koszorúzása

Az ünnepség szónoka dr. Kocsis Sándor a Városvédő Egyesület elnöke, a 2011-es Pro Urbe –díja tulajdonosa. Közreműködnek a Haller Iskola tanulói, a Kühne Zenekar Hernádi Sándor vezetésével és a

70. számú Szent István Cserkészcsapat. Műsorvezető: Bérci Csaba tanár.

11.30 A Pro Urbe díj átadása a Fehér Ló Közösségi Házban.

12.00 „CIAO, CIAO BAMBINA" – Olasz slágerek – Maya Trió előadása

13.50 MOFÉM Fúvószenekar koncertje

15.00 Kühne Fúvószenekar koncertje

A Szent István király utca programjai:

17.30 Az Alma együttes koncertje

22.00 Naplegenda - A Magyar Állami Népi Együttes koncertje

22.00 Tűzijáték

A tűzijáték után a nagyszínpad előtti téren 22.30-01.00-ig közös táncház az Állami Népi Együttes tagjaival, a helyi és a kistérség néptánc csoportjainak vezetésével közreműködésével és természetesen Önökkel. Muzsikál a Sárarany zenekar.

 

Forrás: Színház.hu, kisalfold.hu

süti beállítások módosítása