Bontás várhat a Városmajori Színpadra

A főváros tulajdonában lévő, de a XII. kerületben található Városmajori Színpad nem kis gonddal találta szembe magát. Bírósági határozatot kaptak arról, hogy le kell bontaniuk a 2009-ben felhúzott mobiltetőt – számolt be a Heti Válasz.

A színházat, a parkot és a sportpályákat magában foglaló Városmajor a XII. kerület tulajdona. Úgy tudni, hogy a kerületi rendezési terv miatt kerülne sor a színház tetejének elbontására is. Az esti előadásokra érkező nézőket petíció fogadja: "Szeretnék, ha megmaradna a tető?"

A kérdés csupán igény felmérés - fogalmaz Bán Teodóra ügyvezető igazgató, hiszen nem szeretnék, hogy a kerület eddig meglévő jó kapcsolatuk rossz irányt venne.

szin

Bán Teodóra a Heti Válasz Online-nak elmondta, hogy a mobil tetőt azért építették három éve, hogy a kiszámíthatatlan nyári időjárás miatt ne kelljen előadásokat lemondaniuk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mobil tető eredetileg nem a nézőtér felett lett volna, de miután a  színpad felett már 20 éve van fedél, így logikus volt , hogy a több száz néző befogadására alkalmas részt fedjék le.

Az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, hogy nagyon reméli sikerül Pokorni Zoltánnal a kerület polgármesterével megegyezniük, és szinte biztos abban, hogy sikerülni fog a főváros és a hegyvidék elképzelései között megtalálni a megoldást, hiszen a monil tető „nem zavarja a látványt, nem hátrányos senki számára, és nem is végleges."

süti beállítások módosítása