Műsorváltozás Zsámbékon!

Elmarad a Tóték, a Definíció helyett pedig a Webáruház című előadás lesz látható a Zsámbéki Színházi Bázison.

A Zsámbéki Színházi Bázis közleménye szerint elmarad az augusztus 17-18-19-re meghirdetett Tóték című előadás! A darabot előreláthatólag szeptemberben láthatja a közönség.

Ezen kívül Németh Ákos: Definíció című darabja helyett a Webáruház című előadás kerül bemutatásra. Az időpontok változatlanok (augusztus 24-25-26. 20 óra).

Az alkotók a 'Webáruház' születéséről:

2012. július 23-29. között új kezdeményezésnek adott otthont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Túristvándi.

Színházi alkotótábor nyílt az Európai Unió Leader programjának támogatásával a közép-iskolás és egyetemista korosztály részére. A tábor megálmodója, főszervezője Pásztor Csaba volt, aki a szakmai vezető posztjára Jámbor József színész-rendezőt kérte fel.

A támogatás lehetővé tette neves művészek, színházi szakemberek meghívását, mind ami a képzést, mind ami az esti programokat illeti.

A tábor tagjai részt vehettek a KOMA-Társulat művészeinek háromnapos színész-tréningjén, előadásokat hallgathattak Duró Győző dramaturgtól, Németh Ákos írótól és Tóth József színésztől, beszélgethettek Bodó Viktorral és Vékes Csabával a színházcsinálás aktuális kérdéseiről, problémáiról, megtekinthették a KOMA-Társulat Nyugat-estjét, valamint a Zsámbéki Színházi Bázis két produkcióját, A. és B. Sztrugackij – A. Tarkovszkij – Jámbor J.: Sztalker című művének ún. „sétáló” elődását és Peer Krisztián Old Death című darabjának felolvasószínházi változatát.

A tábor ideje alatt két rövid produkció is elkészült a táborlakók előadásában: egy versösszeállítás kortárs és XX. sz.-i költők műveiből, valamint Németh Ákos A webáruház című művének színpadi változata.

Természetesen egy hét nagyon rövid idő, és bár a tábor tagjai rendkívüli munkát végeztek, szükség van további műhelymunkára, az anyag továbbgondolására.

A Zsámbéki Színházi Bázis nagylelkű gesztussal egy újabb hetet bocsátott rendelkezésünkre. Ennek eredményeit (reményeink szerint lesznek ilyenek) láthatja majd a közönség.

Német Ákos A webáruház című művét kifejezetten  tinédzserek számára írta. Előadásunk szereplői is ehhez a korosztályhoz tartoznak. Színházzal való kapcsolatukat mindannyian hosszú távra tervezik.

A szerző jelen volt az olvasópróbán és felügyelte előadásunk szövegváltozatát, mely erős húzásokkal, jelenet-átszerkesztésekkel, figura-szétosztásokkal és -összevonásokkal jött létre.

LÓRI - Meg se mered fogni a kezét.

BÁLINT - De meg merem.

LÓRI - Csak dumálsz.

BÁLINT - Nem csak dumálok.

LÓRI - Nem érdekel a szöveged. Ilyen jó nő, és te kihagyod.

BÁLINT - Nem hagyom ki.

LÓRI - Csak bénázol. Megszólítottad már egyáltalán?

BÁLINT - Meg fogom.

LÓRI - Akkor ne bénázzál.

 

Németh Ákos: A webáruház

dráma egy felvonásban

A Túristvándi Színházi Alkotótábor és a Zsámbéki Színházi Bázis közreműködése

A darab szereplői tizenévesek. Történik ma.

Szereposztás:

MARCELLA…………………….…. Szabó Barbara

MARTINA………………………….. Karmacsi Kitti

LÓRÁNT …………………Lajter Márkó Ernesztó

BÁLINT………………………….. Karmacsi Gábor

MÁRKÓ…………………………….  Pásztor Márk

MELINDA…………………………..  Lengyel Réka

A rendező munkatársa: Somody Ildikó

Rendező: Jámbor József

Előadások:

augusztus 24-25-26. 20 óra

süti beállítások módosítása