Bepillantás Monroe-hoz - Kiállítás és zarándoklat a Marilyn évfordulón

Augusztus 6.-án volt ötven éve, hogy elhunyt Marilyn Monroe, akit 1962. augusztus 5-én éjszaka pszichiátere találta meg a brentwoodi házának hálószobájában. A hollywoodi legenda halálának 50. évfordulójáról több száz rajongó emlékezett meg és az infinitycuriosite.wordpress.com bemutatta azt a lakást, ahol élete végén lakott.

marilyn-monroes-living-rm-60s

A lakról

Egy nappal halála után azonnal megrohamozták az ingatlant a vásárlók, azonnal fél tucat vételi ajánlat érkezett. A 2600 négyzetméteres, egy szintes spanyol stílusú házban körülbelül hat hónapig élt a filmsztár, ez volt az  első saját otthona. Manapság kicsit homályos a ház tulajdonjoga, azonban annyit tudni lehet, hogy utoljára 2010-ben cserélt gazdát az épület, amikor a vételár 3,5 millió dollár volt.

mm10

A fehér színű ház 1929-ben épült. Amikor Marilyn Monroe megvette, akkor három hálószobája, két fürdőszobája volt, és még egy különálló vendégházzal is rendelkezett. A legendás színésznő aludt az egyik hálószobában, amely a hátsó kertbe nyílt, a másikban házvezetőnője, Eunice Murray, és a harmadikat “telefon-szobaként” hasznosította. A hátsó udvaron egy vese alakú medence terül el, amit állítólag Monroe sosem használt.

mmkitchen

Rajongók és kiállítások emlékeznek a színésznőre

A színésznő emlékét ápoló rajongói klubok az elmúlt héten számos rendezvényen idézték fel idoljuk pályafutását, és az eseménysorozat végül a Westwood Village Memorial Parkban, Monroe végső nyughelyénél tartott ceremóniával zárult helyi idő szerint vasárnap.
  A rajongók mellett a díva barátai és rokonai is lerótták tiszteletüket az 1962. augusztus 5-én elhunyt színésznő emléke előtt, akinek halálát altató-túladagolás okozta.
    

mmhome

Mivel a megemlékezéshez igénybevett terem túl szűkös lett volna, a temető fái között egy fehér sátrat állítottak fel a kiszorult tömegnek, amely kivetítőn követhette a ceremóniát.
 "Igazi ikon volt. Nem hiszem, hogy az emberek egyáltalán komolyan vették. Pedig ő valóban komoly színésznő volt" - mondta el az oklahomai Tulsából érkezett Debbie Elder, aki 25 éve tartozik a legenda rajongói közé.
 Mint hozzáfűzte: legjobban a színésznő ruháit szereti. "Senki sem tud úgy viselni egy ruhát, mint ő tudott. Annyira szexi volt" - idézte fel.
    

home

Monroe sírját virághalmok, a róla készült fotók és a hozzá szóló üzenetek, levelek borították el. A szertartáson számos Monroe-hasonmás - férfi és nő - is megjelent.
    

A rajongók az elmúlt héten bejárták Hollywoodnak azokat a nevezetes pontjait, amelyek szerepet játszottak a színésznő életében.
    

olvas

Christina Platchett, aki szintén részt vett a "zarándoklaton", elmesélte, hogy nem tud betelni Monroe filmjeivel, újra és újra végignézi azokat, képtelen a színésznőről levenni a szemét. Mint fogalmazott: ma is élnek gyönyörű nők és színésznők, de senki sem érhet Marilyn nyomába.
  

otthon

Az évfordulón Monroe pályafutását és életét kiállítások is felidézik. A londoni Getty Images Galéria Monroe fotóiból rendezett tárlatot, a Los Angeles-i Hollywood Múzeum pedig a díva ruhakölteményeit, személyes kozmetikumait, jegyzetekkel ellátott forgatókönyvpéldányait is bemutatja.

süti beállítások módosítása