Kultkikötő - A hétvégi programokról

Továbbra is zajlik az élet a balatonföldvári Kultkikötőben. Az alábbiakban megtudhatják, milyen programok várják az érdeklődőket csütörtöktől szombatig.

CAVEMAN - AZ ŐSEMBER stand-up-comedy két felvonásban

Augusztus 9., 20.30

Caveman

Kálloy Molnár Péterről azt is lehetne feltételezni, hogy a saját szövegét mondja, hiszen vérbeli stand-upos. Az Ősembert írhatta volna ő is, és még úgy is eljuthatott volna a Broadway-re, bár jóval kisebb esélyekkel. Fordítva történt. A Broadway legsikeresebb monocomedy-je természetesen a nőkről, a férfiakról, a párkapcsolatokról szól és mindarról, amiről mi is írhatnánk színdarabot, ha akarnánk. Az Ősember nem finomkodik, nem jólnevelt, hanem nagyon is szókimondó, merész és persze vicces. Férfias öniróniával szemléli macsós önmagát, negyvenhatos lábával beletapos az általa ismert nők lelkivilágába is. Markáns véleménye van és nincs miért szégyenkeznie, hiszen megdolgozott a véleményéért. Végül is a párkapcsolatokhoz éppen két ember kell. Jó esetben.

NÉZŐMŰVÉSZETI FŐISKOLA - színházi szatíra

Augusztus 10., 20.30

Nzmvszeti_Fiskola

A kétezres évek elején egészen utópisztikusnak tűnt az, hogy a nézők azért nem járnak majd színházba, mert  a kormány bezáratta az összeset. A Nézőművészeti Társulat nem gondolta komolyan, hogy ez bekövetkezhet. Miképpen az sem, hogy azért zárják be a színházakat, mert a nézők vitába keverednek az alkotókkal. Az újranyitás csak akkor lehetséges, ha a kultuszminisztérium állami iskolájában a nézők diplomát szereznek nézésből. Felelniük kell látásból, értésből, elvonatkoztatásból, szemléletből és pszichikai nyomásgyakorlás elviseléséből. A felsőfokú tanintézetben minden színházi hájjal megkent professzorok tanítanak...

Az előadás 2004-ben elnyerte a Vidor Fesztivál fődíját.

ABIGÉL - színmű

Augusztus 11., 20.30

Abigl

Szabó Magda könyve akkor vált igazán nészerűvé, amikor Zsurzs Éva megrendezte belőle azt a tévéfilm változatot, amely a mai napig biztos nézőszámot hoz akárhányadik ismétlésével. Ennek a tévés népszerűségnek köszönheti, hogy musicalt is írtak belőle és azt is, hogy az egykori Torma Piroska, Bánfalvy Ági színpadi adaptációt készített belőle. Az egykori szereplők emléke rámontírozódik a mostaniakra. Holott a ma játszó fiatal szereplőknek Szerencsi Éva, Nagy Attila, Básti Lajos, Ruttkai Éva éppen olyan történelem, mint Vitay tábornok úr Georgina nevű lányának hányattatásai a II. világháború végén valahol Magyarországon a Matula Lánynevelő Intézet szigorúan őrzött falai között. A történetet mindenki ismeri, ezért nézzük meg boldogan újból és újból. Nem fogunk csalódni, vagy aki mégis, az juttassa el levelét Abigél korsójába.

Információ és rendelés: +36 30 66 55 989 vagy info@kultkikoto.hu

forrás: kultkikoto.hu

süti beállítások módosítása