Németh Kristóf még lát esélyt - A Kamaraszínházról

Németh Kristóf, a nemrég bezárt Kamaraszínház társulatának tagja arról mesélt, hogy befektetőket keresnek a folytatáshoz. Lapszemle.

A színész még a Kamaraszínház búcsúelőadása után is bízott abban, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériumával folytatott tárgyalásai sikeresek lesznek, és a 2012-es évadot már mint igazgató kezdheti meg a színházban. Erre azonban már nem lát sok esélyt.
"A hivatalos választ még nem kaptam meg, a minisztériumban jelenleg szabadságolások vannak, de nagyon úgy tűnik, hogy abban a formában, ahogy szerettük volna, nem sikerül megmenteni a Kamaraszínházat" - kezdte Németh Kristóf.

n_nemeth

Fotó: Bársony Bence

Azonban elárulta, nem adta még fel a színházzal kapcsolatos terveit, és nagyon bízik abban, hogy magánszínházként valaki tovább üzemeltetheti.
"Egy újszerű utat látok üdvözítőnek, ahol a színház tulajdonosa és üzemeltetője nem az állam, hanem a piac lesz. Ehhez persze szükség lenne minimális pénzügyi támogatásra, gondolok itt adó- és bérletidíj-kedvezményre, de hiszek abban, hogy így a színház tovább működhet" - bizakodik Németh Kristóf.

"A kollegáimmal hasonló kötelékek fűznek egymáshoz minket, mint egy családot, hiszen együtt töltjük a legtöbb időt. A mi szakmánk hasonló a katonáéhoz, vagy az orvoséhoz, hiszen mi is napról napra leizzadunk, szó szerint, és próbálunk értéket képviselni, közvetíteni, felmutatni. Ezt mindannyian halálosan komolyan gondoljuk, itt tényleg barátok között vagyunk, de ez nem a Barátok közt. Ezért az értékért, egymásért, és azért, hogy partnereket találjunk, mindent bevetettünk. Én az elmúlt esztendőkben azt tanultam meg, hogy az ember ne csak szemlélője, hanem aktív szereplője legyen annak, ami vele történik a színházban, az országban, a magánéletben. Szerintem kutya kötelességünk mindent - ami fizikailag, szellemileg, és persze erkölcsileg felvállalható – megtenni, általában és a Kamaraszínházért. Amit elértünk, azt mindenképpen pozitívnak értékelem, persze nemsokára jön egy szakadék" - fogalmazott korábban a színész a Színház.hu-nak.

forrás: Blikk

süti beállítások módosítása