Országos Színházi Évadnyitó először Pécsett!

Az Emberi Erőforrások Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága 2012. augusztus 21-én kedden 15.00 órakor tartja az Országos Színházi Évadnyitót a Pécsi Nemzeti Színházban.

Az évadot L. Simon László nyitja meg
A rangos eseményre meghívást kapott Magyarország összes színigazgatója, a legfontosabb előadó-művészeti szervezetek és a felsőfokú előadó-művészképző intézmények vezetői, de képviselteti magát a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Koreográfusok Társasága, hivatalosak továbbá a határontúli magyar színházak vezetői is.
Az évadot megnyitja L. Simon László, kultúráért felelős államtitkár, köszöntőt mond Páva Zsolt, Pécs M. J. Város polgármestere. Házigazda Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója.
"Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő országos jelentőségű esemény házigazdája első alkalommal - a nyár folyamán nemzeti előadó-művészeti szervezet címet elnyert - Pécsi Nemzeti Színház társulata lehet" - közölték a szervezők.
pecs

 

Zenés évadnyitó a nagyközönségnek a Színház téren!
14.30 órakor a Pécsi Ércbányász Fúvószenekar dallamaira kinyílnak a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárának kapui, és megkezdődik a jegy- és bérletárusítás.
19.00 órakor a Színház téren a Pécsi Nemzeti Színház művészei ízelítőt adnak az új évad zenés előadásaiból és az elmúlt évad sikerdarabjaiból.
Az estét a Misina táncház után a Pyro-Fókusz Kft. vízi fényjátéka zárja. S hogy a környék különleges nedűi se hiányozzanak az ingyenes rendezvényről, a  Vylyan Pincészet finom borait, a Pécsi Sörfőzde pedig jellegzetes söreit hozza el a térre.
  • A nagyszínházban először szeptember 21-én Kacsóh Pongrác: János vitéz című daljátékának bemutatóján gördül fel a függöny. Rendező: Nagy Viktor.
  • Az első kamaraszínházi bemutató szeptember 28-ánPicasso kalandjai című abszurd játék Méhes László rendezésében.
  • Szeptember 27-30. közt, pedig a táncművészet legjelesebb képviselői mutatják be legújabb produkcióikat a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. Fellép - többek között - a Győri Balett, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulata, a Bozsik Yvette Társulat, a Közép-Európa Táncszínház és a Frenák Pál Társulat. Házigazda: a Pécsi Balett társulata.

süti beállítások módosítása