Egy nehéz turnéról - 30 állomáson a Tanyaszínház

A Vajdaságot Mérföldkő című előadásával járó Tanyaszínház turnéja közepén tart. Magyar Attila, a színház vezetője adott helyzetjelentést a magyarszo.com-nak. Lapszemle.

"Nagyon büszke vagyok a színészekre. Nehéz periódusban, nehéz turné kellős közepén vagyunk, de lelkesek és összetartók" - kezdte Magyar. "Úgy gondolom, hogy a kőszínházakkal ellentétben, nehezebb előadásokat játszani az olyan színháznak, mint a miénk, mert másképp viselkednek és reagálnak a nézők. A Tanyaszínház közönsége harsányabb, direktebb, de rájuk is ugyanúgy hatnak a produkciók, és élményt jelent számukra, ha megnézik" – mondta a Tanyaszínház vezetője.

A Mérföldkő című előadásról úgy nyilatkozott, ez nem csupán egy felhőtlen szórakoztató produkció. "Sok mindenről szól, mélysége van, de mondanivalója a hétköznapi emberekhez is eljut, még ha nem is mindenkihez egyformán könnyen. Merem állítani, hogy színház katarzis zajlik ott, ahol megjelenünk az előadással" - állítja.

index

Elmesélte, huszonhat állomást terveztek, de többre mutatkozott igény, így még néggyel megtoldották, többet azonban már nem vállalhattak. "Egy kicsit talán túl hirtelen billentünk át Bánát felé, ezért hozzátettünk a turnélistához még négy bácskai állomást. Természetesen így is érkeznek visszajelzések, hogy miért nem látogatunk el egy-egy településre, és miért hagyjuk ki azt a falut, ahol pl. tavaly voltunk. Ilyenkor a vetésforgó példáját hozom fel, mert ez is hasonló. Nem tehetünk mindent minden évben ugyanúgy, szükséges váltogatni a helyszíneket" - mutatott rá Magyar Attila. "Amíg színházunkat keresik, és ilyen visszajelzéseket kap, azt jelenti, jó úton járunk" - tette hozzá.

"Jelenleg Tóbán vagyunk Bánátban, a bánáti kéthetes turné kellős közepén. Hosszú, néhány napos utazási szakasz előtt állunk. Most megyünk leghosszabb útvonalon traktorral, míg el nem jutunk Versecre, azután Pancsova környékére, majd kanyarodunk fölfelé a Tisza mentén a bánáti oldalon és tizenhetedikén visszakeveredünk Bácskába" - adott helyzetjelentést Magyar Attila.

Forrás: magyarszo.com

süti beállítások módosítása