Belmondo még egyszer kamera elé áll

Jean-Paul Belmondo 79 évesen még egyszer kamera elé áll a Le Parisien című lap szerint.

A francia film idős és hosszú ideje egészségügyi gondokkal küzdő csillaga a neves rendező, Claude Lelouch filmjében vállalt szerepet. Az alkotásban főszerepet játszik, a mű fiatal és idős gengszterekről szól. 
Jean-Paul Belmondót 2001-ben szélütés érte, és legutóbbi filmjében erősen érezhetőek voltak ebből fakadó egészségügyi gondjai. "Bebel" rajongói és a kritikusok épp ezért nem számítottak arra, hogy a színész még egyszer valaha is kamerák elé áll.

belmondoFotó: images.google.com

"Igen, mozgáskorlátozott vagyok. Nem tudom mozgatni az egyik karomat és az egyik lábamat, néha akadoznak a szavak. Az agyam azonban a régi, mint ahogy a humorom is" - fogalmazott.
A világhírű színész tavaly életműdíjat vehetett át a cannes-i filmfesztiválon. Belmondo már 20 évesen színpadon állt, első jelentős filmsikerét Jean-Luc Godard Kifulladásig című alkotásában aratta Jean Seberg oldalán. Később is többször dolgozott Godard-ral, valamint a francia újhullám olyan rendezőivel, mint Louis Malle vagy Francois Truffaut. Az 70-es, 80-as években elsősorban akciófilmeket forgatott, többek közt A profit.

MTI

süti beállítások módosítása