Honfoglalás a Magyar Lovas Színház előadásában

A Magyar Lovas Színház ebben az évben is hű marad ahhoz a hagyományához, hogy évről évre új, nagyszabású, történelmi zenés darabot mutat be. Ezúttal igazi magyar témához nyúltak: a mindenki által jól ismert, Franco Nero főszereplésével készült Honfoglalás című magyar film kel életre Komáromban, rendhagyó helyszínen.

Az alkotók ajánlója:

A film alkotói, Koltay Gábor, Koltay Gergely és Szűts István, valamint a Lovas Színház vezetői hisznek abban, hogy ez a gyönyörű téma színpadra alkalmazva is hatalmas sikert arat majd és elviszi hírünket a világban. Célunk, hogy a magyar fiataloknak megmutassuk, hogyan vert gyökeret a mi csodálatos népünk itt Európa szívében.
A „Szállj, szállj sólyom szárnyán” című dal szerzői és Pintér Tibor, a darab rendezője, gondoskodnak arról, hogy az előadás egy feledhetetlen élmény legyen Önöknek, ha ellátogatnak hozzánk!
Főbb szerepekben: Pintér Tibor, Buch Tibor, Vadkerti Imre, Hujber Ferenc, Hábencius György, Papadimitriu Athina, Kassai Lajos, Janza Kata, Fehér Nóra, Oláh Sándor, Csákvári Zoltán, Sipos Imre, Márkos Attila.

Az előadást augusztus 18-án és 19-én 19 órától tekinthetik meg a Komáromi Lovas Színháznak otthont adó komáromi lovardában.

honfoglalasFotó: lovasszinhaz-komarom.hu

A Lovas Színházról:

"A lovas színház egy megvalósult álom, mely az ember, a művészet és a ló elválaszthatatlan egységét hivatott létrehozni. Pintér Tiborral külön utakon indultunk el térben és időben egyaránt, mégis egyszerre értünk ugyanoda, ahhoz az egyedülálló művészeti kifejezésmódhoz, amit lovas színháznak neveznek. Szerencsés adottságok birtokosai lehettünk mindketten. Egyik részről, Pintér Tibor színész diplomája, lovastudása, és az általa vezetett Sziget Színház művészeinek társulata. Másik részről a három évtizednyi lótenyésztő és lovas versenyzői tapasztalatom, valamint a tulajdonomban lévő történelmi múltú komáromi lovarda, ami otthona a színháznak. Szobrászművészként és számtalan lovasfilm rendezőjeként nagyszerű összhangban igazi alkotó gárdává váltunk. A lovas jelenetek szakmai színvonalát a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegysége garantálja, melynek parancsnokaként magam is részt veszek az előadásokon. A Komáromi Lovas Színház büszke arra, hogy örökre beírta nevét a magyar színháztörténelembe". (Márkos Attila, lovasszinhaz-komarom.hu)

süti beállítások módosítása