Michael Jackson-műsorával újra jön a Cirque du Soleil

A kanadai székhelyű utazó társulat ezúttal a Michael Jackson: The Immortal (Michael Jackson: A halhatatlan) című műsorát mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában 2013. február 5-én és 6-án.

A produkció Michael Jackson zenéjét és koreográfiáját kombinálja a Cirque du Soleil kreativitásával, és betekintést enged a három évvel ezelőtt elhunyt sztár életébe, zene iránti szenvedélyébe, amely örökre átalakította a popkultúrát.

A jelenleg Észak-Amerikában turnézó Cirque du Soleil októberben Londonban kezdi európai turnéját, amely jövőre folytatódik. A produkció az idei év első hat hónapjának adatai alapján vezette az észak-amerikai koncertbevételi listát, miután 78,5 millió dolláros jegyeladást produkált. A Michael Jackson: The Immortal című műsort, amelyben több mint hatvan táncos, zenész és artista közreműködik, Jamie King írta és rendezte.
A Michael Jackson Alapítvány, illetve a Cirque du Soleil együttműködésében a világkörüli turnéra készült zeneanyag, az Immortal című album tavaly novemberben jelent meg. A Kevin Antunes zenei tervező vezetésével készült munka Michael Jackson 40 klasszikus dalának újraálmodott változatát mutatja be.

Az album Jackson zenei hagyatékát vonultatja fel slágereinek újrakevert változataival, felpörgetett mashupokkal (két vagy több dal összemixelésével készült számokkal) és olyan, korábban ki nem adott csemegékkel, mint a Jackson 5 ABC című dalának alternatív változata vagy a They Don't Really Care About Us-hoz készült extra énekkari felvétel.

Az idei Oscar-gálán is fellépő Cirque du Soleil korábban a Beatles és Elvis Presley dalaiból állított össze műsort.

A mostani előadást íróként és rendezőként is jegyző Jamie King több Emmy-díj és MTV Video Music Award nyertese, számos videoklip koreográfusa. Az elmúlt évtizedben Madonna kreatív direktora volt, és olyan sztárok előadásait rendezte, mint Rihanna, Celine Dion, a Spice Girls vagy Britney Spears. Együtt dolgozott Ricky Martinnal, Christina Aguilerával, Mariah Careyvel, Shakirával, George Michaellel, Elton Johnnal, Diana Ross-szal és Jennifer Lopezzel is.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása