Bérlet-dedikálás Szolnokon

Elkészült a szolnoki Szigligeti Színház 2012/2013-as színházi évadának bérletes műsora. A bérleteket augusztusban több alkalommal is dedikálják a színház művészei.

Mi vár a következő évadban?

Heltai Jenő: A néma levente

Rendező: Kiss József

„Három évig néma légy!” – követeli a gazdag és női hatalmában biztos nemeshölgy, Zilia, egy csókért cserébe, Agárdi Péter magyar hadfitól.

A katona teljesíti szíve hölgye óhaját, ám királyának, Mátyás királynak ez nagyon nem tetszik… Heltai gyönyörű verssorai mesélnek a szerelem hatalmas erejéről.

Ábrahám Pál: Bál a Savoyban

Rendező: Radó Denise

„Kicsike vigyázzon, egyszer nagymama lesz…” Ismerős? Gyönyörű és fülbemászó dallamok szárnyán repülhetünk vissza a húszas évek Budapestjének csillogó-villogó, a jazz mámorában úszó világába. Elegáns, szmokingos urak, finom hölgyek, pezsgő, táncoslányok, szivarfüst. Mulatók, revük, szeparék, parfümillat, szerelmi kalandok és az elmaradhatatlan botrányok.

Friedrich Schiller: Stuart Mária

Rendező: Csiszár Imre

Erzsébetnek, Anglia királynőjének már csak egy igazi ellenfele marad. Mária, a skótok királynője, akit már Erzsébet börtönébe zártak. Mi az erősebb: a lelkiismeret szava, vagy a hatalom szirénhangjai? Melyik nő akarata, kisugárzása, mágikus ereje győzedelmeskedik?

Bíró Lajos: Sárga liliom

Rendező: Balázs Péter

A századelő Magyarországán a társadalmi hierarchia mereven elkülönítette a társadalom rétegeit. Ezek a falak azonban egy pillanat alatt leomolhatnak egy nagy szerelem erejétől. Az előítéletek, azonban, még ha alapjuk van is, még ha jóindulattal is párosulnak, nagy káoszt, indulatokat, tragédiákat okozhatnak.

Fenyő Miklós – Tasnádi István: Made in Hungaria

Rendező. Radó Denise

Angyalföldi pálmafák… élüzemből álomgyár… a környékbeli jampecokon úrrá lett a láz. Rock and roll, hatvanas évek, május elseje, fiatalság, bolondság. Belőtt sérók, pöttyös szoknyák, zene, tánc, szabadságvágy. Mindez Fenyő Miklós örökzöld zenéjével!

foto_603Fotó: iszolnok.hu

A bérlet-dedikálások időpontja

Barabás Botond            augusztus 10. 14.00-15.00 óráig

Harna Péter és

Ónodi Gábor                   augusztus 15. 14.00-15.00 óráig

Karczag Ferenc és

Molnár László               augusztus 17. 14.00-15.00 óráig

Császár Gyöngyi          augusztus 23. 14.00-15.00 óráig

Balázs Péter                 augusztus 28. 14.00-15.00 óráig

Radó Denise                 augusztus 29. 14.00-15.00 óráig

Gombos Judit               augusztus 30. 14.00-15.00 óráig

szigligeti-szinhaz.hu

süti beállítások módosítása