Figaro házassága a gödöllői Zeneünnepen!

A „Zeneünnep Fesztivál” keretein belül Mozart: Figaro házassága című operája kerül bemutatásra a gödöllői Művészetek Házában augusztus 24-én és 26-án 19 órai kezdettel. Az előadás önerőből készült, a műfaj iránt elkötelezett alkotók összefogásaként.

Az alkotók ajánlója:

Ami a könnyűzenében John Lennon és Paul McCartney, a musicalben Lloyd Webber és Tim Rice, az az operában Mozart és Lorenzo Da Ponte. A tökéletes szerzőpárosok. Kettőjük találkozásának eredménye három zseniális opera, a Don Giovanni és a Cosi fan tutte mellett a valaha írt a legjobb opera, a Figaro házassága.

Ennek az operának a szereplői nem legyőzhetetlen hősök, nem mítikus alakok, nem félistenek, hanem mi, az egyszerű átlagos emberek. Ez az opera rólunk szól. Szeretetről, magányról, féltékenységről, odaadásról, bizalomról, kiszolgáltatottságról, csalásról és  megbocsátásról. Mindennapos emberi játszmáinkról. És teszi ezt humorral, határtalan életörömmel, nagyvonalú bölcs derűvel. Nagy pillanatok, amikor egy művészeti alkotásban valamilyen módon önmagunkra ismerhetünk. A gödöllői előadás megmutatja, hogy ez megtörténhet az operaszínpadon is.

Az előadás önerőből készül, a műfaj iránt elkötelezett alkotók összefogásaként, eleget tesz az opera műfajt kedvelők igényeinek, de egyúttal új közönséget is szerezhet a műfajnak. Miközben a zenei kivitelezésben maximálisan megfelel a műfaj követelményeinek, a szólisták színészi képességeinek, tapasztalatainak felhasználásával, kreatív díszlet-, jelmez- és játékötletekkel válik egyedi, sodró lendületű, humoros előadássá. Erre maximálisan alkalmas a Beaumarchais művén alapuló cselvígjáték, és Mozart csodálatos zenéje. Nagy hangsúlyt kap a történet és a zene kortalansága, a színrevitel során ma is aktuális élethelyzetek, emberi viszonyok kerülnek bemutatásra, gyakran erősen groteszk felhanggal.

Az előadás alapkoncepciója, hogy szerepformálásban az énekesek megvalósíthassák saját ötleteiket is, így országos és nemzetközi hírnevet szerzett művészek vállalták a főbb szerepeket. Ők olyan kötöttségektől mentes, önfeledt játékot mutatnak be, amely nagyon ritka a hazai operaszínpadokon. A darabot ismerő nézők így egy különösen derűs, mozgalmas, egyedi feldolgozást láthatnak, míg azok is remekül szórakozhatnak, akik fenntartással viseltetnek a műfaj iránt.

Figaro_plakat_Godollo

MOZART: FIGARO HÁZASSÁGA

Vígopera négy felvonásban, két részben magyar nyelven

Almaviva gróf   Kovács István

A grófné   Fodor Beatrix

Susanna, a grófné szobalánya   Herczenik Anna
Figaro, a gróf inasa   Hábetler András
Cherubino, a gróf apródja   Mester Viktória

Marcellina   Wiedemann Bernadett
Bartolo, sevillai orvos   Jekl László
Don Basilio, zenetanár – Don Curtio, bíró   Géczi András
Antonio, kertész   Pataki Bence
Barbarina, Antonio lánya   Balogh Ágnes
Kórus: a Cavaletta Nőikar tagjai

Közreműködik: a Gödöllői Szimfonikus Zenekar

Karmester: Horváth Gábor

Rendező: Hábetler András és Horváth Zoltán

Időpont:

2012. augusztus 24. 26. 19 óra

Helyszín:

 Művészetek Háza Gödöllő (2100 Gödöllő, Szabadság u. 6.)

Jegyértékesítés: Művészetek Háza Gödöllő Belvárosi Jegyiroda (Tel.: 28/514-130, +36 70/452-72-68; Fax: 28/514-100. E-mail: info@muza.hu) és az Interticket hálózata (www.jegy.hu)

Jegyár: 3.800 Ft (diák és nyugdíjas: 2.900 Ft)

Családi jegy: 10.000 Ft (2 felnőtt és 2 gyerek/diák)

Programjegy: 5.000 Ft - az előadás mellett belépésre jogosít a Gödöllői Királyi Kastélyba (kastélylátogatás 17 óráig), valamint 20%-os kedvezményt ad a Kastélykert étteremben (2100 Gödöllő, Szabadság út 4. Tel: 28/527-020, www.kastelykertetterem.hu).

süti beállítások módosítása