Kultkikötő - Itt a heti program

Az alább olvashatják a balatonföldvári Kultkikötő augusztus 16-19. közötti programjait.

NAPLÓ-SZILÁNKOK

A Kék Művészügynökség és Produkciós Iroda Kft. előadása

Augusztus 16., 20.30

Koltai Róbert az egyik legnépszerűbb színészünk, vérbeli komikus, nagy nevettető. De aki látta színpadon drámai szerepekben, vagy ismeri az általa rendezett filmeket, az tudja, hogy igazság szerint lírai, hősi lelke van, igazi szomorúságokkal. Mindezt persze alig-alig lehetne elviselni humorérzék nélkül. Móricz Zsigmond közel ezer oldalas naplóját B. Török Zsuzsanna szerkesztette monodrámává. Sajátos és eddig nem ismert Móricz-képet ismerhetünk meg általa. Móricz naplójában kendőzetlenül ír szerelmeiről, a munkájáról, a művészi szabadság igényéről. Persze egy nagy író igényességével és pokoli öniróniával, mert biztosan tudhatta, hogy az irodalomtörténet előb-utóbb a naplóját is közkinccsé teszi. Koltai azt mondja: a napló több, mint gyónás, valódi élveboncolás. Igazi, színpadra kívánkozó anyag. A monodráma azért is különleges, mert Koltai nincsen egyedül. A játékban közreműködnek: Molnár Piroska, Kertész Péter, Úri István és Szirtes Balázs - igaz, csak a hangjukkal.

napl-szilnkok_msolata

AZT MESÉLD EL, PISTA!

Az Örkény Színház előadása

Augusztus 17., 20.30

A most százéves Örkény István szerepét veszi magára ezen az estén Mácsai Pál. Hálás szerep. Gunyoros, szarkasztikus, néha lírába hajló, de soha nem önsajnálatba torkolló, nagyszerű karakter. Öröm játszani, miképpen öröm lehetett ismerni és együtt dolgozni vele. Mácsai Pál úgy idézi meg Örkényt, hogy szavai mögött azt érezzük, nem múltak el évtizedek, nem változott semmi. A társadalom az átalakulások alatt és ellenére is folyamatosan működik, a polgárok a szokott életüket élik, amely természetesen abszurdba hajlik, és doktor Varsányiné is töretlenül várja a hozott szalonnát, amivel egérirtást vállal, örökkön-örökké, míg csak a világ Magyarország.

images

FRANCIA RÚDUGRÁS - szextett két részben

A Manna Produkció előadása

Augusztus 18., 20.30

Nincs aza szexuálterapeuta, akinek ne lenne gondja magával, a világgal és leginkább a nőkkel. Mit is tehetne mást, mint tanácsokat ad és mindent tudó guruként viselkedik, abban reménykedve, hogy így megússza, hogy mentőt hívjanak hozzá. Az nem is érkezik, de jönnek a páciensek, akik a guru kezébe adnák az életüket, és még mi mindent! Az éjszakai látogatás erős felindulásból elkövetett szextettre kényszerít mindenkit, aki beteszi a lábát a színpadra. Csak a súgó ússza meg. A francia rúdugrás ismerője egyesítheti magában a Káma Szútra, a thai masszázs és a tantrikus szex minden titkát, így hát nem árt figyelni a részletekre. Sőt! Csak azokra!

fr2_msolata

DÉS-BEREMÉNYI: FÉRFI ÉS NŐ - koncert-színház

Az Orlai Produkciós Iroda előadása

Augusztus 19., 20.30

Színészek, egy zenész és egy dalszövegíró, akiknek a vezetéknevük a védjegyük is. Van néhány új szerzemény is, de a legtöbb elhangzó dalt mégis akkor hallottuk először, amikor még minden egyes sora még rólunk is szólt, aztán évekig hallgattuk míg neveltük gyermekeinket, akik most már nélkülünk fedezik fel újra és újra bennük mindazt, amit nem lehet előre megtanulni. Csak benne lenni lehet, végigcsinálni, megszenvedni és néha boldognak lenni. Párkapcsolatokról szólnak a dalok, a fájó szenvedélytől a még fájóbb közönyig tartó érzelmi skálán. Minden ismerős: a dalok, az előadók, az érzés. Az is, ahogy együtt dúdolunk, ha ránk nem szól a mellettünk ülő, aki szintén magában dúdol.

frfisn_-_almsi_j._csaba_fot_1_msolata_4

Információ és jegyrendelés: +36 30 66 55 989 vagy info@kultkikoto.hu

Forrás és fotók: kultkikoto.hu

süti beállítások módosítása