"Magyarországon inkább az unikumot keresik a nézők"

A budapesti Táncművészetért Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonosa, az egri származású Tóth Gergely a heol.hu-nak mesélt arról, mire kíváncsi Magyarországon a néző.

Tóth Gergely művészeti igazgató elmondta, társával, Varga Lászlóval két évvel ezelőtt alapították a vállalkozást Budapesten, mivel ott nagyobb élet van és a külföldi kapcsolatok is sokkal aktívabbak. A csapat tagjai több éve foglalkoznak koncertek, rendezvények szervezésével. Alapvetően külföldi produkciókat hoznak Magyarországra, éves szinten hármat, amelyet 8-15 állomásból álló turnéval viszik körbe az országban.

"Eger természetesen sohasem maradhat ki. Mi gondoskodunk a szállásról, szállításról, utazásról, a marketingről is. Ezeken komoly team dolgozik, számos céggel állunk kapcsolatban, jó negyvenen dolgozunk egy-egy projekten, ebből öten a cégen belül. Így is féléves munkába telik a megállapodás után leszervezni a helyszíneket, a PR-t" - mutatja be a vállalkozást Tóth Gergely.

n_virskyVirsky (fotó: fidelio.hu)

A hazai piacról elmondta: rengetegen foglalkoznak pop-rock koncertek szervezésével, de tánccal kevesen. Utóbbi kategóriában szinte ők az egyetlen cég, amely komoly együtteseket hoz hazánkba. Persze ebben a műfajban kisebb a kereslet is, szinte csak a nagy neveket lehet itthon eladni. A hazai együttesek is a külföldi fellépésekből tudják fönntartani magukat, itthon nem lehet olyan árat kérni a produkcióért.
"Magyarországon inkább az unikumot keresik a nézők, s legfeljebb évente 1-2 alkalommal mennek el egy táncos előadásra. Eger jó helyszín, hiszen itt vevők e műfajra az emberek, de néhol nagyobb hírverésre van szükség a nézőtér megtöltéséhez" - mondta a szervező.
Idén két nagy produkcióval lepték meg a magyar közönséget, az egyik az orosz Mojszejev együttes fellépése volt, most pedig a Virsky, az Ukrán Állami Népi Együttes showját láthatják több városban, például augusztus 7-én az újszegedi szabadtéri színpadon, vagy 9-én Egerben. Év végén Budapestre hozzák a Bolsoj Színház tizenegy operaszólistáját. Jövőre más stílusú produkciót is ide csábítanak, a keleti kultúrát mutatják be a Shaolin Warrior show segítségével.

Forrás: heol.hu

süti beállítások módosítása