Jön a Karneválszínház - Mégis láthatják Eszenyi Enikőt

Augusztus 17-én 18 órakor lesz a szombathelyi karneválszínházi előadás premierje. Az idei darab alapja Ovidius: Átváltozások című munkája. A társulat új tagját, Kovács Gergelyt is megismerheti a közönség, Eszenyi Enikő pedig bejelentette: mégis szerepet vállal a darabban.

gergo

A Weöres Sándor Színház közleménye:

Örömmel értesítjük közönségünket, hogy Eszenyi Enikő művésznő mégis látható lesz a Karneválszínház Átváltozások című előadásában. Hirtelen megoldandó feladatai a tervezettnél rövidebb időt vettek igénybe, ezért ha kisebb szerepben is ugyan, de részese lesz ennek a remélhetőleg nagyon szeretnivaló produkciónak.

proba

Az alkotók ajánlója:

A Weöres Sándor Színház Karneválszínházat létrehozó csapata megtanulta, remekül érti a közönség számára izgalmas módszert: hogyan lehet szabadon kezelni egy adott irodalmi alapanyagot.

Ovidius divatos, léhának mondott, erotikus költő. Rendkívül könnyen versel, csak a költészet és a kellemes társaságok, főleg a nők érdeklik. Csattanós szerelmi történeteket ír versekben. Ezek széles körben tetszenek. Fő műve az Átváltozások tizenöt könyve. Az ebben szereplő istenek és félistenek ugyan mulatságosabbak, olykor léhábbak is, mint a hitregékben találhatók, Ovidiusnál kellemesebben senki se meséli el a soktémájú görög-latin istenvilágot.

Ezt az alapanyagot használjuk fel ez alkalommal, hogy a karneválon néhány napra életre kelt ókori hangulathoz vidám mulatsággal járuljunk hozzá. Az Átváltozások cím nem csak Ovidius művét jelenti, hanem utal arra a színészi képességre is, mely munkánk egyik alapja: képesek vagyunk belebújni az egyes helyzetekbe, figurákba, hogy a nézőket váratlan, meghökkentő pillanatokkal ajándékozzuk meg.

Bemutató: 

 2012. augusztus 17. 18 óra, Megyeháza udvara (esőnap: augusztus 18. 15 óra) jegyár: 2.900 Ft

prob

Alkotók a darabról:

Andy Hefler – rendező: "Különböző helyzeteken keresztül fogjuk áttekinteni a különböző párbeszédek, kapcsolatok, karakterek, a változásokat, és próbáljuk találni azokat az őszinte és kevésbé őszinte pillanatokat, ami hasznos nekünk."

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház "Nem áll annyira közel hozzánk, de nem is teljesen idegen, és a néhány napja folyó előkészületekben teljes szabadságot élvezünk, nincsen másról szó, mint játékról."

Barták Balázs - dramaturg "Dramaturgiailag nekünk az a feladatunk, hogy egy az Ovidius történettől független élethelyzethez keressük az Ovidius-szövegekben."

hollosi

Császárok napja is lesz Hollósi Frigyessel

A históriás játékok idején - augusztus 23-án és 24-én - a Weöres Sándor Színház társulata nem csak a karneválszínházi előadásra, hanem kedvelt, Császárok napja című produkciójára is várja a közönséget.

Savaria történelmében mérföldkőnek számított, amikor az Isteni Claudius Kr. u. 43-ban colonia rangra emelte a települést. A Weöres Sándor Színház Császárok napja című sorozatának a Savaria Történelmi Karnevál alkalmára készült előadásában az események egy korabeli, itáliai márványból készült mérföldkő körül bonyolódnak, amely a bemutatott történet fikciója szerint szövevényes úton került arra a helyre, ahol egy 1998-as ásatás során – pár lépésre az előadásnak helyet adó Megyeháza udvarától – rátaláltak. A produkció Claudius korának képzelet festette mindennapjait mutatja be, miközben a színházi próbák világába is bepillantást enged.

Előadások:

augusztus 23., 18 óra (esőnap: augusztus 24., 15 óra)

augusztus 24., 17 óra (esőnap: augusztus 25., 15 óra)

129790

Ovidius: Átváltozások

Szereplők: Alberti Zsófi, Budai Dávid, Endrődy Krisztián, Jordán Tamás, Kovács Gergely

Nagy Cili, Orosz Róbert, Szabó Győző, Szabó Róbert Endre, Vass Szilárd, Vlahovics Edit

Dramaturg: Barták Balázs

Ügyelő: Juhász Ádám

A rendező munkatársa: Kovács Nóra

Rendező: Andrew Hefler

 Bemutató: 2012. augusztus 17. 18 óra, Megyeháza udvara

(esőnap: augusztus 18. 15 óra) jegyár: 2.900 Ft

 További előadások:

augusztus 18. 18 óra (esőnap: augusztus 19. 15 óra) jegyár: 2.900 Ft

augusztus 19. 18 óra (esőnap: augusztus 20. 15 óra) jegyár: 2.900 Ft

augusztus 20. 18 óra (esőnap: augusztus 26. 11 óra) jegyár: 2.900 Ft

augusztus 21. 18 óra (esőnap: augusztus 26. 11 óra) jegyár: 2.900 Ft

augusztus 22. 18 óra (esőnap: augusztus 26. 18 óra) jegyár: 2.900 Ft

augusztus 25. 17 óra (esőnap: augusztus 26. 18 óra) jegyár: 3.500 Ft

augusztus 26. 15 óra (esőnap: nincs) jegyár: 3.500 Ft

forrás: wszsz.hu, Vas Népe

süti beállítások módosítása