Októberben jön a Terápia - Marozsán Erikával, Mácsai Pállal

A forgatás és az utómunkák befejezése után elkészült a magyar HBO új, saját gyártású szériája, a Terápia. A 40 részes magyar drámasorozat 2012 októberétől, nyolc héten keresztül, hétköznaponként látható a csatornán.

A Terápia egy izraeli sorozat (Be Tipul) magyar adaptációja. A széria már szinte az egész világon sikert aratott: az Israeli Academy Awards minden díját megnyerte a kategóriájában, amerikai változata (In Treatment) pedig Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott. A közép-európai – román, cseh és lengyel – adaptációk után, a magyar verzió Terápia címmel, 2012. októberétől látható az HBO-n.

Macsai_Marozsan

A Terápia a pszichoterápia rejtett világát mutatja meg, a történet középpontjában az ötvenes, sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) és öt páciense áll. A széria különlegessége, hogy a történet jellegéből adódóan a jelenetek többsége egy szobában, egy kanapén és egy fotelben ülve játszódik, ahol a színészek arcjátéka, az apró rezzenések, az egymásra figyelés koncentrációja közvetíti és kelti életre az emberi drámákat. A sorozat azonban jóval többet mutat „egyszerű” lelki történéseknél, a terápia során hétről hétre újabb és újabb titkok kerülnek felszínre a terapeuta és a páciensek múltjából egyaránt – Mácsai Pál szavaival élve a sorozatot krimiszerű izgalmak és dramatikus epizódok jellemzik.

süti beállítások módosítása