A 2. váratlan szerelem - Bemutatóra készül Nagy-Kálózy Eszter és Széles László

Kováts Kriszta projektje, a Kovátsműhely új bemutatóra készül az ősszel: szeptember 27-én a FUGA Építészeti Központban mutatják be Pierre de Mariveaux: A 2. váratlan szerelem című darabját, többek közt Nagy-Kálózy Eszter, Széles László és Kálid Artúr szereplésével.

Ajánló:

A két főszereplő szerelmi bánatában azt hiszi, hogy már sose lesz szerelmes. De amikor jön a 2. váratlan szerelem, mindent megtesznek, hogy ezt letagadják maguk előtt. Kívülről nézve nagyon szórakoztató, ahogy megnehezítik maguknak, hogy boldogok legyenek. Persze közbelép a harmadik, aki felgyorsítja az eseményeket….

Három szerelmes a felső tízezerből, két szolga - ők is szerelmesek, és egy lepusztult könyvtáros, aki mindebből nem ért semmit, de remek elméletei vannak. A beérkezett gazdagok túlbonyolítják szerelmi játszmáikat, a szolgák össze akarják egyeztetni állásukat a szerelemmel. És itt a szegény értelmiségi, akinek végül semmi se jön össze: se állás, se szerelem.

Az előadásban a színészek különféle hangszereken kísérik a sóhajtozó szereplőket.

32

A Kovátsműhelyről:

A KOVÁTSMŰHELY–t Kováts Kriszta hozta létre 2000-ben. Sokféle művészi tevékenységét (színész, énekes, rendező) ebben a műhelyben egyestítette. Először 5 évig klubot működtetett ezen a néven (saját zenekarával, meghívott szerző vendégeivel), majd a végén egy cd-t is kiadott a közben megszületett dalokból. 2002-ben elkezdett rendezni és kialakult körülötte egy alkotói kör (tervezők, zenészek, színészek), akikkel minden évben csinálnak egy új produkciót, köztük több ősbemutatót, felnőtteknek és gyerekeknek is. Ezekben az előadásokban közösen kutatják az élő zene, a ritmus és a próza egymásra hatását és egységét. A KOVÁTSMŰHELY különféle produkciói különféle helyszíneken találtak otthonra.

Krisztaportre

Kováts Krisztáról - a Népszabadság cikkéből:

Kováts Kriszta megmaradó fajta. Szinte mindenki az, aki elmondhat magáról négy év Horvai-osztályt. Kapás Dezsővel és Gáti Józseffel. Sokat kell tennie annak, aki őutánuk el akar veszni a színházi pályán. Még kevesebbel is fönn lehet maradni. (…) Ő már akkor tudott pályázatot írni, amikor a többiek még azt hitték, a szabadúszás nem a fuldoklás szinonimája. Már akkor nekiindult Angliának, megmutatni az angol iskolásoknak milyen is Alice Csodaországban, amikor a többiek legfeljebb a sarki nyelviskola árait böngészték. Elszánt szorgalma, természetes fegyelme megóvta minden nyafogástól. Oka pedig, lett volna elég. Saját magára szabott színházát, társulatát vesztette el, amikor nyolc év után otthagyta a Rockszínházat. Ha a nyolc évből csak a fele volt olyan, amilyennek álmodta, már többet kapott a pályától, mint sokan. Nem is volt egy szava sem. Elégtétellel sem töltötte el, hogy a Rockszínház az ő távoztával lassan lélegeztetőgépre kapcsolta magát, majd végpusztult. Az ilyen érzelmi viharzások távol állnak tőle. Alkati sajátosságként, a szisztematikus, aprólékos, folyamatos munkában hisz. Dolog után nézett. Talált. (…) Örömzenére vágyó zenei klub szerveződött Kováts Krisztára. Nézők, akik már a Rockszínházban együtt dúdolták vele Mária Magdolna dalát, egyéb hallgatók, akik éteri nyomozásba fogtak, hogy a rádiók által sosem játszott magyar dalok közül néha fölfedezzék a Kovátsét. Ha sikerült, körbe SMS-ezték a várost. Ők lettek a Komédiumban beinduló Kovátsműhely törzsközönsége. (…) A teljes cikket itt olvashatják.

Marivaux: A 2. váratlan szerelem

- zenés sóhajtozás szünet nélkül –

 fordította: Fábri Péter, zene: Szirtes Edina Mókus

 szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Széles László, Kálid Artúr,

Cserna Antal, Sipos Vera, Kovács Ádám, Murányi Márta/Kováts Kriszta

dramaturg: Lőkös Ildikó, koreográfus: Bodor Johanna

díszlet-jelmez: Ruttka Andrea

rendező: Kováts Kriszta

 Bemutató: 2012. szeptember 27. 19.30h

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ  (a Katonával szemben) 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

További előadások: szeptember 28.19.30h, majd az évadban folyamatosan

Jegyek válthatók:

A FUGÁ-ban (10-19h-ig), a Belvárosi Színház szervezésén (1075 Bp. Dohány u. 1/a, tel: 266-71-30, nyitva H-P.13-18h-ig), valamint az ismert jegyirodákban, az Inteticket országos hálózatában és jegyterjesztőknél,

ill. online: www.jegy.hu, www.fuge.hu

süti beállítások módosítása