Operettgála Dejtáron! - a testvértelepülések találkozóján

Három szlovák községgel és egy csángó alapítvánnyal írnak alá testvér-települési, illetve együttműködési megállapodást Dejtáron a vasárnapig tartó határtalan testvér-települési találkozó keretében; a négynapos rendezvényen kerékpáros átkelésre alkalmas hidat is vernek az Ipoly folyón és lesz operett gála is.

Minderről a Nógrád megyei falu polgármestere tájékoztatta az MTI-t.

Smitnya Sándor elmondta: Dejtárnak eddig nem voltak testvértelepülései, ilyen megállapodást most a szlovákiai Ipolybaloggal, Ipolykeszivel és Nagycsalomiával, illetve testvérkapcsolatok ápolására a csángó Klézse településen működő Szeret-Klézse Alapítvánnyal írnak alá.

tajhaz

A résztvevők túrát tesznek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, és Dejtárról kerékpárral kelnek át a szlovák településekre.

Mint a polgármester elmondta, a kerékpáros túrához 22 méter hosszú, 80 centiméter széles, könnyűszerkezetű hidat állítanak fel az Ipoly folyón. Ezt a program végén lebontják, ugyanakkor kezdeményezik majd, hogy a híd visszakerülhessen a határfolyóra - tette hozzá.

A Nógrád megyei falu rendezvényén a roma kisebbségi önkormányzat kezdeményezésére emléktáblát avatnak a művelődési ház falán, megemlékezve a régi dejtári cigányzenészekről.

Folklór- és kutyás bemutató, rockkoncert, tábortűz, nemzetközi focibajnokság, operettgála, utcabál és kirakodóvásár is színesíti a négynapos programot Dejtáron.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása