Ötéves a REÖK – születésnapi program pénteken

Ötödik születésnapját ünnepli pénteken a REÖK. Az eddigi évek eredményeiről és a következő évek várható programjairól tartott sajtótájékoztatót Nátyi Róbert művészeti vezető. Pénteken ingyenes programokkal várják a látogatókat, illetve egy utcai plakátkiállítás összegzi az elmúlt időszakot.

Közel 100 kiállítás a legnagyobb hazai és nemzetközi, klasszikus és kortárs alkotók műveiből, csaknem 800 izgalmas és tartalmas művészeti program, több mint 215ezer látogató – ez az augusztus 17-én 5. születésnapját ünneplő REÖK mérlege. Az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón Nátyi Róbert, az intézmény művészeti vezetője büszkén számolt be arról: a hazai és a nemzetközi képzőművészeti életben is egyre nagyobb súllyal és ismertséggel van jelen a központ.

Az ötéves jubileumot egyrészt utcai kiállítással ünnepli a REÖK: kb. negyven korábbi kiállítás plakátjait mutatják be az épület előtti téren - többek között a Goya, Warhol, Rembrandt, ef Zámbó, Szüts-Vojnich-tárlatok kreatívjait.

„Válogatást láthat a nagyközönség az összes jelentős kiállításunkból – mondta el Nátyi Róbert. - A REÖK eddigi, reprezentatív tevékenységére ezzel a visszatekintéssel szeretnénk felhívni a figyelmet. Úgy gondolom, azok számára, akik végignézik ezeket a plakátokat, nagy meglepetés lesz a felismerés, hogy milyen jelentős képzőművészeti alkotások kaptak helyet nálunk ez alatt a rövid öt év alatt.”

reok

A plakátkiállítás pénteken 17 órától tekinthető meg. Emellett más programmal is kedveskednek a születésnapi látogatóknak. 18 órától egészen éjfélig ingyenesen lehet megnézni a kiállításokat – a Monroe kivételével, amely 50%-os kedvezménnyel látogatható. Ale Ildikó múzeumpedagógus pedig a gyermekeket várja megszokott, kivételesen szintén ingyenes foglalkozásaival 18 órától, a felnőttek pedig tárlatvezetéseken vehetnek részt óránként.

Nátyi Róbert a jövő év „nagy durranásairól” is szólt. Többek közt Joan Miró katalán mester kiállítását illetve a ma már Baselben élő László Károly – aki Warhollal és Dalí-val is személyes kapcsolatban állt – elképesztő képzőművészeti gyűjteményét nézheti meg jövőre a közönség. A már megkedvelt szobaszínházi, irodalmi, zenei, múzeumpedagógiai programok továbbra is várják az érdeklődőket a REÖK őszi évadkezdésekor.

Ötéves a REÖK – születésnapi program

2012. augusztus 17. (péntek)

17:00                Plakátkiállítás

18:00 - 24:00  Múzeumpedagógiai foglalkozás

18:00 - 24:00  Ingyenes tárlatvezetések

18 órától egészen éjfélig ingyenesen lehet megnézni a kiállításokat – a Marilyn Monroe + Gulyás Gyula tárlat kivételével, amely 50%-os kedvezménnyel látogatható.

A REÖK aktuális kiállításairól bővebben itt olvashat.

Forrás: reok.hu

süti beállítások módosítása