Sztalker 50 - Zónává alakul a Zsámbéki Színházi Bázis

Augusztus 16. és 18. között látható Jámbor József rendezésében a Sztalker 50 című előadás. A darab világa a XXI. század elejének magyarországi viszonyaira hajaz.

Az alkotók ajánlója:

Az alaptörténet követi a Sztrugackij-novella és a Tarkovszkij-film vonulatát: Valamikor 20 évvel ezelõtt ismeretlen, hatalmas erők – földönkívüliek, angyalok, ki tudja? – látogatták meg a bolygónak ezt az Isten háta mögötti szegletét, s egy pillanat alatt eltüntették az ott lakókat. A terület Zónává változott, a földi fizikának ellentmondó különös – és szinte minden esetben gyilkos – belső törvényekkel a külvilág elõl szigorúan elzárva.

Csak Sztalker és a vele hasonszőrűek reszkírozzák meg – a Zónában talált földönkívüli itemekért kapott nyomorúságos keresmény reményében – a behatolást, s olykor-olykor útitársak becsempészésére is sor kerül, némi baksisért. A Zóna ugyanis titokzatos tulajdonsággal bír – közepén, a cirill-betűs varázsjelekkel telepingált Szobában (Kómnata) állítólag teljesülnek a legtitkosabb álmok, vágyak. A darab világa a XXI. sz. elejének magyarországi viszonyaira hajaz. Ehhez képest a történetbeli Zóna a Bázis. Vannak-e lehetõségeink, vagy sem? Jogosan panaszkodunk, vagy talán csak rinyálunk? Van-e remény, vagy az csak valami idegenszívű aknamunka? Az emberi alaptevékenységek tisztességes (és itt a hangsúly a már senki által pontosan definiálni nem tudott tisztességen van!) folytatásához is minimum szentnek kell lennünk. Van ez a Sztalker, aki azzá válik. És mi? Egyáltalán És mi?

zsamb100825-3Tóth József (fotó: Ilovszky Béla)

Sztalker 50
Játék egy zarándoklatban. A Zsámbéki Színházi Bázis bemutatója.
Sztalker: Szinovál Gyula
Író: Jámbor József
Tudós: Erdei Péter
Luger: Tóth József / Boros Ádám (aug. 18-án)
Feleség: Somody Ildikó
Nő: Selmeczi Bea
Tér: Jámbor József, Trón Árpád
Díszlet - Jelmez: Jámbor József, Trón Árpád
A rendező munkatársa: Gábor Anna
Rendező: Jámbor József

Előadások:

augusztus 16., 18 óra

augusztus 17., 19 óra
augusztus 18., 18 óra

Zsámbéki Színházi Bázis

Műsorváltozás!!!

Az augusztus 17-18-19-re meghirdetett Tóték című előadás elmarad, a darabot szeptemberben láthatja a közönség. Németh Ákos: Definíció című műve helyett pedig A webáruház című darabot mutatják be Zsámbékon. Az előadások időpontjai változatlanok: augusztus 24-25-26.

süti beállítások módosítása