Eggyel több előadás az Evitából az Iseumban

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tevezett kettő helyett három előadást tartanak Andrew Lloyd Webber Evita című musicaljéből a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékokon. A főbb szerepekben Koós Rékát és Egyházi Gézát láthatják.

Makay Katalin, a Savaria Szimfonikus Zenekar titkárságvezetője azt közölte az MTI-vel, hogy az Evita augusztus 14-i és 16-i előadására már pénteken elkelt minden jegy, ezért a fellépőkkel történt egyeztetés után a szervezőbizottság úgy döntött, hogy egy további előadást is tartanak augusztus 18-án 20 óra 30 perces kezdettel.

Az idén fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Savaria Szimfonikus Zenekar 12 év kihagyás után tavaly élesztette fel újra az Iseumi Szabadtéri Játékokat, amit az tett lehetővé, hogy az Iseumot európai uniós forrásból felújították. A koncertek alkalmával időlegesen kialakított nézőtéren 1300-an férnek el.

Tavaly nagy sikerrel mutatták be Wolfgang Amadeus Mozart Varázsfuvoláját, idén pedig a Figaro házassága és az Evita ígér igazi csemegét az operaszerető közönség számára. Utóbbiban Eva Perón szerepében Koós Rékát láthatják az érdeklődők. Az előadást Gajdos Miklós rendezte, a Savaria Szimfonikus Zenekart pedig Várkonyi Mátyás vezényli.

evita
Eva Perón: Koós Réka

Az Evitáról:

Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: "Ne sírj értem, Argentína". Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor.

Gajdos József rendező a darabról:
Szakmailag mindig hittem az előadásban, és főleg azokban a színészekben,  énekesekben, táncosokban akik végig csinálták a több mint egy-hónapos próbafolyamatot. Sajnos az anyagi és technikai feltételek, jóval alul maradtak az elképzeléseimnek, de Mérei Tamás és  Várkonyi Mátyás, segítettek a problémák leküzdésében, megoldásában. A Figaro házassága sikere, már előre vetítette azt hogy óriási lesz az érdeklődés az Evitára. Persze nem gondoltam volna hogy két nap alatt egy szem jegy sem marad a pénztárba.
És milyen lesz az Evita?
Természetesen nagyon színvonalas, élvezetes, szórakoztató lesz a közönségnek. Mi az eredeti Broadway verziót játsszuk, így a Broadway után Szombathelyen lesz látható. És hát a legfőbb garancia a sikerre a musicalben közreműködő művészek mint: Koós Réka, Egyházi Géza, Miller Zoltán, Baranya Ági, Varró Gábor, Kriszt László, Homonai István, Ullmann Ottó a Budapesti a Szombathelyi derékhad és a Savária TS.
Lesz folytatása a musicalnek?
Természetesen ősszel felhozzuk Budapestre a Ram Colosseum-ba" ahol beállnak azok az új kollégák akik továbbjutnak majd a castingon. 
Van valami siker receptje erre a musicalre?
Igen van. Jól képzett profi kollégák, sok-sok munka, és még annál is több munka.

EVITA

Előadások:

 2012. augusztus 14. (kedd) - 20:30

2012. augusztus 16. (csütörtök) - 20:30

2012. augusztus 18. (szombat) - 20:30

Szereplők:

Eva Perón: Koós Réka

Che Guevara: Miller Zoltán

Perón ezredes: Egyházi Géza

Lány: Baranya Ági

Magaldi: Varró Gábor

Forrás: Színház.hu, MTI

süti beállítások módosítása