Frie Leysen lesz a Bécsi Ünnepi Hetek színházi programigazgatója

Frie Leysen, nemzetközileg elismert belga fesztiváligazgató lesz a Bécsi Ünnepi Hetek következő színházi programigazgatója - jelentették be csütörtökön az osztrák fővárosban.

Frie Leysen többek között a brüsszeli Kunstenfestivaldesarts fesztivál alapítójaként és igazgatójaként szerzett elismerést a nemzetközi művészeti életben. 2012 őszén a Berlini Ünnepi Játékok Foreign Affairs elnevezésű fesztiváljának művészeti vezetője lesz.
A 61 éves Leysen 2014 és 2016 között lesz Marcus Hinterhäuser intendáns segítője a színházi programok megtervezésében és a nemzetközi színházi program felelőse - közölte a fesztivál. "Nagyszerű színházi szakember, rendkívül ismert a szakmában" - fogalmazott Hinterhäuser, hozzátéve, hogy ragyogó személyiségnek tartja Frie Leysent, akivel nagyszerűen tud majd együttműködni.

frieleysen

A minden évben májusban és júniusban megrendezett Bécsi Ünnepi Hetek az osztrák főváros legrangosabb, nemzetközi hírű fesztiválja. A jelenlegi intendáns, Luc Bondy szerződése 2013-ban jár le. Hinterhäusert tavaly nevezték ki utódául. A színházi programigazgatói feladatokat eredetileg Shermin Langhoff német rendező kapta volna, ő azonban magánéleti okok miatt visszamondta a megbízatást.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása