Átadták az aradi nyári színházat

Augusztus 16-tól ismét van nyári színháza Aradnak. Az idősebbek még emlékeznek rá: az 1960-as években még működött a Maros-parton a nyári színház, amelyet aztán a hetvenes évek legelején végleg felszámoltak - írja a nyugatijelen.com.

Ismét van szabadtéri előadásokra alkalmas hely a Maros-parti városban: a Bariţiu utca 16. szám alatt, az Arad Megyei Kulturális Központ és a Művészeti Népiskola székhelyének udvarában. A megnyitón Ana Maria Dragoş, a kulturális központ igazgatója és Nicolae Ioţcu, az Arad Megyei Tanács elnöke kölcsönösen elismerésüket fejezték ki egymásnak az ötletért és a kivitelezésért.
Lizica Mihuţ, az aradi Aurel Vlaicu Egyetem elnöke elmondta: Aradon a XIX. század vége felé rendszeresen tartottak nyári színházi évadokat, s most az a szép hagyomány elevenedhet meg.

n_49238

A nyári színház mintegy 150 férőhelyes, a színpad a nézőtér jobb oldalán helyezkedik el. Lehet azonban játszótérnek használni a székek előtt lévő, díszkővel kirakott területet is.A nézőtér jobb oldalát övező emeletes épület lehámlott hátsó falát hatalmas poszterrel fedték be, amelynek mintegy félszáz képe Arad és a megye számos szép régi épületét, több jeles személyiségét mutatja be.

Forrás és fotó: Imedia, nyugatijelen.com

imedia

süti beállítások módosítása