Lezuhant repülőgépével egy debreceni színész

A baleset a hajdúszoboszlói repülőtéren történt. A Csokonai Színház művészét mentőhelikopter vitte el.

A dehír.hu cikkéből:

Tizenöt méter magasról lezuhant egy vitorlázó repülőgép szombat délelőtt a hajdúszoboszlói repülőtéren. A Dehir.hu információi szerint a gép kormányjánál a Csokonai Színház színművésze, Bakota Árpád ült. Úgy tudjuk, a színészt mentőhelikopter vitte kórházba, a gerincét fájlalta.

A baleset tényét Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa is megerősítette a Dehir.hu-nak. Kovács Károly elmondta, hogy a gépet épp vontatták, hogy fel tudjon szállni, ám úgy tizenöt méter magasan egy légáramlat megdobta a motoros vontató gépet, majd rögtön utána a motor nélküli vitorlázót is. Mivel a vitorlázó könnyebb, úgy alakult, hogy a vontatott gép a vontató fölé került, s mivel még mindig össze voltak kötve, a vitorlázó orral megdőlt előre.

foto

(Fotó: dehir.hu, Komócsin Gergő)

Amikor a pilóták ezt észrevették, rögtön oldottak, de ez a magasság nem volt elég, hogy Bakota Árpád felhúzza a vitorlázó gépet, így az orral a földbe csapódott. Egy ilyen gép vitorlázó gép értéke 5-6 millió forint. A lap úgy tudja, az összetört repülő nem Bakota Árpádé volt, a színész bérelte azt.

Ratkó Attila, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, kielégítő állapotban szállították a színészt a kórházba, izolált gerincsérüléssel. Ez azt jelenti, hogy Bakota Árpádon külsérelmi nyomok nem voltak, hogy milyen súlyos a sérülése, csak a CT- vagy a röntgenvizsgálattal tudják eldönteni. A Kenézy Kórháztól megtudták, hogy a színésznek egy csigolyája eltört.

süti beállítások módosítása