Nézőrekorddal búcsúzik Klagenfurttól Joseph E. Köpplinger

A Klagenfurti Városi Színház leköszönő intendánsa, Joseph E. Köpplinger 98 százalékos rekord látogatottsággal távozik posztjáról: a 2011-12-es évadban 124 ezren vettek jegyet a színház előadásaira.

Utódja Florian Scholz lesz, aki a kész műsortervet valósítja meg, de kevesebbet rendez majd, mint elődje. Köpplinger klagenfurti korszakát híressé tette Luigi Cherubini Koukourgi című operájának világpremierje, rendkívül szellemes rendezésben. 
Köpplinger szeptembertől a müncheni Theater am Gärtnerplatz intendánsa. Az intézmény honlapján izgalmas szezont ígér a közönségnek, bár nem a megszokott térben, az épületet ugyanis felújítják, így a bajor főváros különböző pontjain fognak játszani. Mint írja, igyekszik a művekhez illő helyszínt választani, hogy a müncheni zenésszínházi szcéna gazdagságához ez a színház is hozzájárulhasson. 

Klagenfurt_Stadttheater_28012008_02A Klagenfurti Városi Színház (Fotó. wikipedia.org)

A nemrég felújított barokk Cuvilliéstheaterben októberben kerül sor az új zeneigazgató, Marco Comin vezényletével és a híres - ma már nem éneklő - mezzo, Brigitte Fassbaender rendezésében az első operabemutatóra, Donizetti Don Pasqualéjára. 
Köpplinger új balettigazgatót is visz Münchenbe, Karl Alfred Schreiner Csajkovszkij Csipkerózsikájához új koreográfiát készít. Köpplinger már első évadjában világpremierrel áll elő Münchenben is: Friedrich Cerha zenei farce-át, Az elnököt tűzik műsorra az ő rendezésében, a müncheni színházi és zenei akadémia színházában, a Prinzregententheaterben.

MTI

süti beállítások módosítása