Színház az uszodában - Hattyúk gumibelsőben

Traktorgumibelsőn és műanyag flakonon érkező hattyúk, pankrátorként nyomuló macsók és jó pár remek ötlet; akár így is bemutathatnánk azt a bátran rendhagyónak nevezhető vízre szállt mozgásszínházat, amely csütörtökön debütált a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda 90-es medencéjében.

Tóth Boglárka, a Bartók Táncszínház művésze és az ősbemutató koreográfusa elmondta, a nem éppen mindennapi vízre szállás ötlete Kalácska Gábor fejéből pattant ki, aki egyébiránt látványtervező, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, a Bartók több darabjának is díszlettervezője.
Gábor kitalálta, hogy vízre teszi a színházat és ehhez talált partnereket is Tóth Boglárka mellett a No Control Dance Group tagjai is beszálltak, így elkezdődhetett a nem mindennapi munka.

viziFotó: Vohlmann György, dh-online.hu

A Hattyúk tava című darabot csütörtökön az erre a produkcióra alakult H2Orfeum előadásában láthatta az uszodai lelátó felét megtöltő és láthatóan remekül szórakozó közönség.
Az alapképlet hagyományos elemekkel dolgozott: két fiatal macsó küzdött - pankrátori erényeket is csillogtatva - a szépen elfedett traktorgumibelsőn érkező hattyúkért. Tóth Boglárka szerint a jövőben is folytatná a vízre szállást a jelenleg csak alkalmi formációként működő H2Orfeum.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

süti beállítások módosítása