Lovagrendi Operett Gála augusztus 20-án!

Augusztus 20-án Hódmezővásárhelyen lépnek fel a Budapesti Operettszínház művészei a Borban a vigasz...! című gálával, mely őszi premierje óta az egyik legnagyobb kedvenc a nézők körében. Ráadásul a Lovagrendi Operett Gála előtt Dolhai Attila koncertezik a városban a Gypsyland nevű zenekarral.

A program

KOSSUTH TÉRI NAGYSZÍNPAD

16.00 Dolhai Attila és a Gypsyland

Dolhai Attila a Cigányszerelem próbái kapcsán ismerkedett meg a Gypsyland jazz zenekarral, akikkel azonnal megtalálták a közös hangot. Pár hónapja már egy CD is megjelent a formációval közösen, melyen négy dal szerepel: a Lehár-operettből ismert Vad cigánylegény vagyok feldolgozása, két saját szerzemény, a Rád talál a boldogság és a Sorsaink, valamint a Szentivánéji álomból Lysander szólója, a Puccos taliga.

dolhai_derveronika_gypsy

19.30 Borban a vigasz...! – Lovagrendi Operett Gála

Hogy mi a jó magyar bor, s a remek operett-slágerek között az összefüggés? Egyszerű! Mindkettő jókedvre derít, ráadásul olyan hungarikumok, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen szerte a világban jó hírünket viszik és kedvelik őket! Nos, a Budapesti Operettszínház gálaműsora - együttműködésben a Hungarikum Szövetséggel, s reprezentatív borlovagrendek részvételével - e két értékünket dicsőíti.

VER_6646

Látványos díszletek és jelmezek, valódi zenei csemegék - elsősorban a szőlőről, borról, szüretről szóló operaáriák, operett-részletek, megannyi népszerű sláger, no meg szellemes jelenetek kapnak helyet a programban, olyan kiváló komponisták, mint Kálmán Imre, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kodály Zoltán, Eisemann Mihály, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Jacobi Viktor és Zerkovitz Béla szerzeményei.

Az előadást KERO® - Kerényi Miklós Gábor rendezte és többek között Dancs Annamari és Peller Károly is szerepel benne.

22.00 Tűzijáték

 

Fotó: Budapesti Operettszínház/Éder Veronika

süti beállítások módosítása