Táncos-névjegyek: Horváth Adrienn és Eller Gusztáv

A Közép-Európa Táncszínház saját blogján sorozatot indított, melyben táncosait, akotóit kérdezi rövid interjúk keretében. Ez alkalommal Horváth Adriennt és Eller Gusztávot mutatjuk be.

HORVÁTH ADRIENN

1. Mikor döntötted el, hogy táncos leszel? Miért ezt választottad?
4 évesen kezdtem táncolni, és ez sokáig egy kedves hobbi volt. Aztán 14 évesen fogalmazódott meg bennem, mindent ebbe szeretnék befektetni, akár életem végig. Nagy harcok árán kerültem a győri iskolába, és amiért meg kell küzdeni, az rögtön nagyobb értéket kap. Azért választottam, mert nagyon sok mindent átélhetek és adhatok a tánccal, azt hiszem, másból nem kaphatnék-adhatnék ennyi élményt!
2. Mióta vagy a KET társulatának tagja, és hogy kerültél a csapatba?
Ez a harmadik évadom itt. A MU Terminálból kerültem ide. De én nem gondoltam, hogy bekerülhetek, még a próbatánc végén sem.
3. Ha egy szóval kellene jellemezni a társulatot, mi lenne az?
Nekem ez egy inspiráló családi közeg, ahol jó lenni, és jó dolgozni is.
4. Melyik a kedvenc KET-es előadásod, illetve a kedvenc KET-es szereped? Miért éppen az?
Az abszolút favorit az Aréna! Nagy fordulópont volt nekem, fontos tanulási folyamat. És hadd mondjam még a Visszavonhatatlant, ami azért nagyon fontos, mert tipikusan az az előadás, ahol nagyon együtt van a csapat, húzzuk egymást, nagyon bízunk egymásban, és tudom, hogy mindenkire számíthatok. Egy igazi csapatösszehozó, bizalmi játék.

DSC_0417_Aréna (Fotó: Éder Vera)

5. Legjobb sztori egy főpróbahétről?

Az Aréna egyik főpróbáján a sötétben eltévedtem és valaki másnak a dobozára másztam fel, aztán szerencsétlent még el is küldtem onnan...  (nevet) Én nagyon szeretem a főpróbaheteket, óriási élmény, szeretem a varázsát. Jönnek a fények, minden új, aztán a jelmezek, amikben nem lehet megmozdulni, minden borul, mindent gyorsan és jól kell megoldani. Nagyon izgalmas!
6. Mi inspirál leginkább egy-egy új munka során?
Először mindig az új mozgás érdekel, mi újdonságot lehet belőle tanulni. Ez akkor is izgalmas, ha már ismerős koreográfussal dolgozunk, és akkor is, ha most találkozunk valakivel először. Aztán az a legjobb, amikor elkezdünk beszélgetni, hogy miről szól a készülő darab, és kiderül, hogy nyolcan tíz félét gondolunk ugyanarról a szituációról.

ioson017Io Sono (Fotó: Dusa Gábor)

7. Ért-e valaha olyan extrém helyzet a színpadon, ami mély nyomot hagyott benned?

Hú, sok baki jut eszembe, leesek egy nagy emelésből, letekeredik rólam a jelmez… De eszembe jut egy pillanat, amit sosem fogok elfelejteni: a Visszavonhatatlan végén a duettben Zitával (Molnár Zita) volt egyszer egy összenézésünk. Fáradtság, barátság, bizalom, és az előadásból jövő düh mind nagyon sűrűn volt jelen abban a pillanatban.
8. Van-e valami babonád színpadra lépés előtt?
Juj, ilyet nem szabad elmondani, ez nagyon személyes! (nevet)
9. Melyik a kedvenc külföldi táncegyüttesed?
Nagyon szeretem Kylián darabjait.
10. Mit csinálnál, ha nem táncos lennél?
Biztos, hogy pörögnék valahol! Valami változatos, mozgalmas munka lenne. Vagy az is lehet, hogy tanítanék. Bármit, bárkinek.

_DSC3674bIo Sono (Fotó: KNI)

11. Hova utaznál legszívesebben? ... és mennyi időre?

Elmennék Tibetbe, kicsit visszavonulni, lenyugodni, egy távoli és zárt közösségbe, kevés ember közé, csak lenni. 3-4 hónapig biztosan eltartana, hogy át tudjon állni az agyam, a lelkem. De egy tengerpartra is bármikor, szívesen… :)
12-13-14. Melyik
- könyv
- film
- zene volt rád nagy hatással, és miért?
- Coelho könyveit nagyon szeretem, bármilyen élethelyzetben jó olvasni. Aktuális jó pedig élmény az Ízek, imák, szerelmek.
- Rengeteg filmet nézek, lehetetlenség választani. Ami elsőnek most eszembe jut, az a Baraka.
- Zenében pedig nagyon végletes, amiket hallgatok, teljesen hangulatfüggő. Sokszor hallgatok Dead Can Dance-t, néha meditációs zenéket is. De a bulizós, pörgős zenék is jöhetnek!
ELLER GUSZTÁV
1. Mikor döntötted el, hogy táncos leszel? Miért ezt választottad?
Gyerekkoromban kialakult. 7 évesen kezdtem táncolni, aztán úgy 15 éves lehettem, amikor elkezdett komolyra fordulni. Mindig idősebbekkel táncoltam együtt, jól ment, nagyon élveztem. De igazából nem döntöttem el még most sem… :)
2. Mióta vagy a KET társulatának tagja, és hogy kerültél a csapatba?
Ez volt a harmadik évem. Már régóta szerettem volna ide tartozni, de sokáig másfelé terelt az élet. Akkor arra a próbatáncra végre bejelentkeztem és eljöttem! Közvetlenül előtte egy évig szabadúsztam Budapesten, előtte 5 évig voltam Szolnokon, azelőtt pedig az Experidance-ben.
3. Ha egy szóval kellene jellemezni a társulatot, mi lenne az?
Profi. Azt gondolom, hogy nagyon jó csapat van összeválogatva.
4. Melyik a kedvenc KET-es előadásod, illetve a kedvenc KET-es szereped? Miért éppen az?
Sokáig a Carneval volt. Nagy élmény volt látni! Tetszett a zenei világa, a mozgásanyaga. Ez már alábbhagyott, és most nincs új kedvencem. Most legjobban az ArTeRrOr-t kedvelem. Kívülről is láttam, aztán belekerültem. Azt gondolom, ez az előadás van leginkább egyben: zeneileg is, a táncosok is, a koreográfiája pedig nagyon kidolgozott.
_DSC5039Csendkoordináták (Fotó: KNI)
5. Legjobb sztori egy főpróbahétről?
Jó sztorik főpróbahéten már nincsenek. Túl nagy a feszültség…
6. Mi inspirál leginkább egy-egy új munka során?
Pont az, hogy új kihívásoknak kell megfelelni, fel kell építeni valamit a semmiből. Fontos az összhang a zene, a mozgás és a koreográfia között. Mindennek egyszerre kell működni, hogy jól menjen.
7. Ért-e valaha olyan extrém helyzet a színpadon, ami mély nyomot hagyott benned?
Egyszer beszögelték a takarásomat, ami épp a nézők lába előtt volt. Ott kellett állnom az egyik néző orra előtt, mert nem volt hova kimenni. Nőnek öltözni és meztelenre vetkőzni rossz érzés – de ezek mind még a szolnoki színházi éveimből valók. Én nagyon szerencsétlen tudok lenni színpadon, gyerekkoromban rain-man-nek is hívtak. Eső-ember…
DSC_0325AShakespeare-mesék (Fotó: Boda Gábor)
8. Van-e valami babonád színpadra lépés előtt?
Energiaital. Minden előadás előtt.
9. Melyik a kedvenc külföldi táncegyüttesed?
Az Akram Khan Company. Zseniálisak…
10. Mit csinálnál, ha nem táncos lennél?
Nem nagyon van kedvem máshoz. Mondjuk számítógépes játék tesztelőnek el tudom képzelni magam. Most is csinálom, csak akkor fizetnének is érte.
DSC_0341_Aréna (Fotó: Éder Vera)
11. Hova utaznál legszívesebben? ... és mennyi időre?
A Holdra, örökre. Nyugalom és béke venne körül :)
12-13-14. Melyik
-    könyv
-    film
-    zene volt rád nagy hatással, és miért?
- Az összeesküvés elméletes könyvek érdeleknek legjobban mostanában. A Kitalált középkor – most épp. Mert hiszek benne, hogy ezt a világot csak tálalják nekünk, és a valóság valahgy másképp van…
- Star Wars – csodálatos világ, álmodni sem lehetne tökéletesebbet.  És szeretnék jedi lenni. Sőt, az is vagyok titokban :)
- Sokféle zenét hallgatok, de a hip-hop áll hozzám legközelebb.
Forrás. kozepeuropa.blogspot.hu

süti beállítások módosítása