Film forog a kaposvári színházban

Már csak néhány nap az évadkezdésig. Nyomtatódnak az első előadás szövegkönyvei, takarítódnak az irodák, nyiladozik a színház, készülődés izgalma a levegőben. Kezdődik a munka! De a nyár utolsó napjaiban másféle munka is folyik nagyszínpadon és a színház közönségforgalmi részén - közölte a Csiky Gergely Színház.

A színház közleménye:

Két film forgatása is kezdetét vette a Csiky Gergely Színház falai között. Társulatunk új tagja, a Kaposvárott frissen végzett Váncsa Gábor ötlete alapján indult el A földmérő című film forgatása. A főszereplők: Nagy Mari - aki e forgatás okán tért vissza arra színpadra, ahol pályáját kezdte, jelenleg a Nemzeti Színház tagja -, Nagypál Gábor - a Stúdió K vezetője - és társulatunk tagja, Sarkadi Kiss János. A film operatőri munkájáért a kaposvári Orbán testvérek felelnek, de a színházunk műszaki dolgozói is kiveszik részüket a munkából.

1

Az Orbán testvérek és Váncsa Gábor már korábban is dolgoztak együtt az Invalidus című filmben, és most tovább folytatják a közös munkát. Az Invalidus című film megtekinthető a YouTube-on itt, az Orbán testvérek A végső kérdés című kisfilmje pedig itt látható. A földmérőt a tervek szerint még ebben az évben láthatjuk. A forgatás további menetéről a későbbiekben még beszámolunk.

4

Az előtérben pedig a Sök-Hősök című film forog, egy kalandfilm-paródia kaposvári középiskolások és egyetemisták munkája. Már a második részén dolgoznak a történetnek, szinte nulla költségvetéssel, szerencsére sokak segítségével (részt vesznek a forgatáson a Fekete Holló Rend tagjai, akik a főgonosz seregét adják, a Dynamic SE szinkronúszói pedig amazonokat testesítenek majd meg).

2

A kicsit a Karib-tenger kalózait, kicsit a Harry Potter-filmek világát idéző filmben különböző képességekkel rendelkező szuperhősök küzdenek a gonosz ellen, aki negativitásával akarja elárasztani a világot. Hegedűs Roland és Bernáth Henrietta irányítják a forgatást a színház előterében, és azt is elmondják, hogy terveik szerint szeptember-októberre készen lesznek az utómunkálatokkal.

süti beállítások módosítása